Πότε έρχεται στην Ελλάδα το νέο Nissan Qashqai;


Σε περίπου δύο εβδομάδες από σήμερα θα πραγματοποιηθεί η επίσημη πρώτη του νέου Nissan Qashqai, προλογίζοντας το λανσάρισμά του στην ευρωπαϊκή αγορά.

  • 4/2/2021

Αναμονή τέλος για τους φίλους της Nissan μιας και η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε την πραγματοποίηση της παγκόσμιας πρεμιέρας του νέου Qashqai στις 18 Φεβρουαρίου.

Η τρίτη γενιά του δημοφιλέστατου crossover αναμένεται να αλλάξει και πάλι σε μια κατηγορία αυτοκινήτων που αποκτά όλο και περισσότερους φανατικούς οπαδούς, καθώς συνδυάζει την ελευθερία κινήσεων των κλασικών SUV με την ευχρηστία και την πολυχρηστικότητα ενός MPV.

To νέο Nissan Qashqai θα πραγματοποιήσει ένα μεγάλο άλμα σε επίπεδο τεχνολογίας, ενσωματώνοντας προηγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, σύγχρονες εφαρμογές ενημέρωσης και ψυχαγωγίας καθώς και εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων θα φτάνει έως και τις 12,3 ίντσες, την ίδια στιγμή που το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας θα υποστηρίζεται από μία οθόνη μεγέθους εννέα ιντσών.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, τα οποία θα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της νέας σχεδιαστικής ταυτότητας του αυτοκινήτου.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, τον πρώτο λόγο θα έχει ο βενζινοκινητήρας του 1,3 λίτρου -γνωστός από τη μέχρι τώρα παρουσία του σε προτάσεις του ομίλου Renault Nissan αλλά και σε μοντέλα της Mercedes-Benz, ενώ δεν θα λείψουν αυτή τη φορά και οι εξηλεκτρισμένες εκδόσεις.

Πρόκειται για το σύστημα κίνησης το οποίο ονομάζεται e-Power και αποτελείται από έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 190 ίππων και έναν θερμικό κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρου ο οποίος ωστόσο θα λειτουργεί ως γεννήτρια και δεν θα συνδέεται με τους τροχούς.

Για το τέλος αφήσαμε τις διαστάσεις του αμαξώματος, οι οποίες έχουν επιβεβαιωθεί από τους Ιάπωνες, με το συνολικό μήκος να φτάνει τα 4,425 μέτρα, όντας αυξημένο κατά 3,5 εκατοστά σε σχέση με τη σημερινή γενιά του αυτοκινήτου.

Στη χώρα μας, το νέο Nissan Qashqai θα είναι πριν το τέλος του πρώτο εξαμήνο (Mάιο ή αρχές Ιουνίου), χωρίς ωστόσο να έχει γίνει μέχρι σήμερα γνωστή η διαθεσιμότητα των εκδόσεών του στην πρώτη φάση του λανσαρίσματός του στην ελληνική αγορά.