Πότε έρχονται τα νέα Mazda CX-70 και CX-90;


Τα επερχόμενα μεγαλύτερα SUV της Mazda θα είναι τα νέα CX-70 και CX-90 και βγαίνουν στην αγορά με νέα πλατφόρμα, 6κύλινδρα μοτέρ και υβριδική τεχνολογία. Πότε έρχονται και τι γνωρίζουμε έως τώρα.

  • 16/5/2022

Μετά το λανσάρισμα του νέου CX-60 που έγινε πριν από λίγες και στην ελληνική αγορά και μάθαμε και τις τιμές πώλησης του στη χώρα μας από την ελληνική αντιπροσωπεία, η Mazda βάζει μπροστά τα δύο μεγαλύτερα SUV της που θα ακολουθήσουν την επόμενη χρονιά.

Η Mazda σχεδιάζει να λανσάρει τα δύο μεγάλου μεγέθους SUV, CX-70 και CX-90 μέσα στο 2023 δημιουργώντας μία υπερπλήρη γκάμα crossover μοντέλων μαζί με τα μικρότερα CX-30 και CX-60. Και τα δύο νέα SUV των Ιαπώνων θα χρησιμοποιούν τη νέα πλατφόρμα για διαμήκεις κινητήρες της εταιρείας και τον 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα μαζί με τη βοήθεια υβριδικής τεχνολογίας. Το μεν CX-70 θα είναι 5θέσιο, ενώ το CX-90 θα είναι ένα τριών σειρών καθισμάτων μεγαλύτερο SUV με θέσεις για 7 επιβάτες.

Τεχνικά, η Mazda υπόσχεται παραλλαγές βενζίνης και ντίζελ από τον 6κύλινδρο κινητήρα Skyactiv-X. H χωρητικότητα του 6κύλινδρου κινητήρα Skyactiv-X θα είναι στα 3,0 λίτρα και με τη βοήθεια υπερσυμπιεστή και ήπιου υβριδικού συστήματος 48 volt η απόδοση θα κινείται κοντά στα 300 άλογα. Επιπλέον, θεωρείται πολύ πιθανό να δούμε και ένα plug-in-υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο δεν θα είναι άλλο από αυτό του νέου CX-60. Ο 4κύλινδρος κινητήρας Skyactiv-G των 2,5 λίτρων μαζί με τον ισχυρό ηλεκτροκινητήρα των 100 kW συνδυάζονται με μπαταρία 17,8 kWh και αποδίδουν συνδυαστικά 327 PS και άφθονη ροπή 500 Nm στο CX-60 PHEV.

Η τετρακίνηση πρέπει να θεωρείται δεδομένη και πιθανότατα όλα τα νέα SUV της Mazda θα έρχονται μόνο με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, ενώ τη μετάδοση θα αναλαμβάνει το ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της Mazda.

Σχεδιαστικά, οι δύο νέες προτάσεις δεν θα έχουν πολλές διαφορές από το νέο CX-60 και θα ακολουθούν τη φιλοσοφία Kodo design της ιαπωνικής εταιρείας με έμφαση στις καθαρές γραμμές εντός και εκτός και το κομψό δυναμικό design.

Το νέο CX-70 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του πρώτο, αργότερα φέτος στο τέλος του 2022, με το μεγαλύτερο CX-90 να ακολουθεί το 2023.