Πότε θα δούμε τα πρώτα “γερμανικά” Tesla;


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Tesla, πλησιάζει η ημέρα όπου τα τώρα οχήματα της εταιρείας που κατασκευάστηκαν επί γερμανικού εδάφους θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 16/3/2022
Πρόσθεσε το caranddriver.gr ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Έπειτα από πολύμηνη αναβολή, όλα δείχνουν έτοιμα για την πραγματοποίηση της τελετής των επίσημων εγκαινίων λειτουργίας του νέου «Gigafactory» τής Tesla στη Γερμανία.

Όπως έγινε γνωστό, η εκδήλωση θα γίνει την προσεχή Τρίτη, 22 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις τού εργοστασίου στο Gruenheide που βρίσκεται κοντά στο Βερολίνο. Μάλιστα, σε αυτή αναμένεται να παρευρεθεί και ο κ. Elon Musk, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. 

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα παραδοθούν στους αγοραστές τους τα πρώτα Model Y που κατασκευάστηκαν στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, σε μια συμβολική κίνηση. Ο κ. Jörg Steinbach, Υπουργός Ενέργειας και Οικονομίας στο ομόσπονδο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, δήλωσε σχετικά: «Αναμένω να είναι παρών ο Elon Musk και τα πρώτα οχήματα που θα δημιουργηθούν σε αυτό να παραδοθούν εν τη παρουσία του».

Η επένδυση για την κατασκευή του συγκεκριμένου «Gigafactory», του τέταρτου κατά σειρά που έχει η Tesla, έχει προϋπολογιστεί στα πέντε δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ). Όταν ολοκληρωθούν όλες οι εγκαταστάσεις του, θα έχει τη δυνατότητα παραγωγής 500.000 οχημάτων ετησίως.