Πότε θα δούμε τα πρώτα “γερμανικά” Tesla;


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Tesla, πλησιάζει η ημέρα όπου τα τώρα οχήματα της εταιρείας που κατασκευάστηκαν επί γερμανικού εδάφους θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 16/3/2022

Έπειτα από πολύμηνη αναβολή, όλα δείχνουν έτοιμα για την πραγματοποίηση της τελετής των επίσημων εγκαινίων λειτουργίας του νέου «Gigafactory» τής Tesla στη Γερμανία.

Όπως έγινε γνωστό, η εκδήλωση θα γίνει την προσεχή Τρίτη, 22 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις τού εργοστασίου στο Gruenheide που βρίσκεται κοντά στο Βερολίνο. Μάλιστα, σε αυτή αναμένεται να παρευρεθεί και ο κ. Elon Musk, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. 

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα παραδοθούν στους αγοραστές τους τα πρώτα Model Y που κατασκευάστηκαν στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, σε μια συμβολική κίνηση. Ο κ. Jörg Steinbach, Υπουργός Ενέργειας και Οικονομίας στο ομόσπονδο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, δήλωσε σχετικά: «Αναμένω να είναι παρών ο Elon Musk και τα πρώτα οχήματα που θα δημιουργηθούν σε αυτό να παραδοθούν εν τη παρουσία του».

Η επένδυση για την κατασκευή του συγκεκριμένου «Gigafactory», του τέταρτου κατά σειρά που έχει η Tesla, έχει προϋπολογιστεί στα πέντε δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ). Όταν ολοκληρωθούν όλες οι εγκαταστάσεις του, θα έχει τη δυνατότητα παραγωγής 500.000 οχημάτων ετησίως.