Πού μπορώ να φορτίσω το αυτοκίνητό μου, παρακαλώ;


Αν είστε κάτοχος ή οδηγός ενός ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου και η αυτονομία του εξαντλείται, θα χαρείτε πολύ αν μάθετε ότι μπορείτε να βρείτε τον πλησιέστερο φορτιστή με τη βοήθεια των Google Maps.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/10/2018

Η υπηρεσία υποστήριξης της φόρτισης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα είναι σύντομα (πιο συγκεκριμένα, σε μερικές εβδομάδες) διαθέσιμη σε εφαρμογές iOS και Android. Σύμφωνα με την Google, ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να βρει ειδικά δίκτυα φόρτισης, ανάλογα με τη χώρα που βρίσκεται.

Προκειμένου ο χρήστης να ξεκινήσει τη χρήση του προγράμματος, αρκεί να αναβαθμίσει την εφαρμογή και να αναζητήσει ένα σταθμό φόρτισης, γράφοντας τον όρο “EV charging” (φόρτιση ηλεκτροκίνητου οχήματος). Στη συνέχεια, θα λάβει άμεσα τη ζητούμενη πληροφορία για τους πλησιέστερους σταθμούς. Η Google, μάλιστα, πρόσθεσε τα εξής: «Για να σας βοηθήσουμε να πάρετε μια γρήγορη απόφαση σχετικά με την επιλογή του σταθμού φόρτισης, σας δείχνουμε πληροφορίες για τις επιχειρήσεις κοντά στο σταθμό, για τους τύπους των διαθέσιμων φορτιστών, για τις ταχύτητες φόρτισης και για τον αριθμό των μη απασχολούμενων φορτιστών.

Περιφερόμενοι σε αυτά τα menu, οι ενδιαφερόμενοι θα είναι σε θέση να βλέπουν πληροφορίες σχετικές με τους σταθμούς από άλλους οδηγούς, καθώς και φωτογραφίες, αξιολογήσεις και ερωτήσεις. Δυστυχώς, όμως, η εφαρμογή δεν μπορεί να ενημερώσει το χρήστη σχετικά με το ποιοι συγκεκριμένοι φορτιστές είναι τη δεδομένη στιγμή κατειλημμένοι.