Που θα παρουσιάσει η Audi δύο νέα πρωτότυπα EV;


Στην Σαγκάη και στην Φρανκφούρτη η γερμανική εταιρία θα επιδείξει δύο νέα φουτουριστικά concept cars.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/3/2019

Ήδη η Audi έχει παρουσιάσει τα concepts που θα προετοιμάσουν το έδαφος για το E-Tron GT και το Q4 e-tron. Το τελευταίο είναι σχεδόν έτοιμο και θα λανσαριστεί στις αγορές το 2020 αποτελώντας το ένα από τα 12 συνολικά αμιγώς ηλεκτρικά Audi που έχουν προγραμματισθεί έως το 2025.

Ήδη το Q4 e-tron έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Γενεύη με σύστημα πρόωσης που απαρτίζεται από δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι αποδίδουν μέγιστη ισχύ 306 PS και επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,3 sec. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο σχετικό άρθρο.

Τώρα, το concept που θα παρουσιαστεί στην Σαγκάη θα έχει έναν πολύ φουτουριστικό χαρακτήρα και θα προλογίζει ένα ηλεκτρικό σε βάθος δεκαετίας. Θα έχει όλες τις νέες τεχνολογίες καθώς και αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4. Με επίσης προχωρημένη σχεδίαση θα φιγουράρει το φθινόπωρο στην έκθεση της Φρανκφούρτης ένα ακόμη concept που θα εκφράζει και την σχεδίαση που θα ακολουθήσει η εταιρία στα επόμενα χρόνια.

Όπως δήλωσε σε βρετανικό περιοδικό ο επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρίας Marc Lichte τα E-Tron GT και Q4 e-tron δείχνουν την σχεδιαστική γλώσσα για την επόμενη τριετία. Τα δύο concepts που θα παρουσιαστούν στην Σαγκάη και στην Φρανκφούρτη βρίσκονται 10-15 χρόνια μπροστά από το σήμερα.