Πουλήθηκαν όλα τα Gordon Murray Automotive T.33


Χρειάστηκε μία εβδομάδα για να αγοραστούν και τα 100 Gordon Murray Automotive T.33, το νέο supercar που δημιούργησε η εταιρεία την οποία ίδρυσε ο Gordon Murray και το οποίο θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2024. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 7/2/2022

Μία εβδομάδα ίσως να είναι μεγάλο χρονικό διάστημα για να ξεπουλήσει το T.33, το νέο supercar της Gordon Murray Automotive (GMA). Αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί ακόμα νωρίτερα αλλά η εταιρεία τού διακεκριμένου και ευφυούς αεροδυναμιστή και κατασκευαστή ξεχωριστών οχημάτων επιδόσεων ήθελε να ακολουθήσει μια διαφορετική διαδικασία απ’ ό,τι στο T.50 (τότε, αγοράστηκαν όλα σε λιγότερο από 48 ώρες).

Όπως έχει ανακοινώσει ο κ. Gordon Murray, το T.33 θα είναι το τελευταίο μοντέλο της εταιρείας του μόνο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Όσα θα ακολουθήσουν θα έχουν σύστημα υβριδικής διάταξης. Θυμίζουμε ότι το νέο μοντέλο έχει V12 κινητήρα χωρητικότητας τεσσάρων λίτρων τον οποίο δημιούργησε η Cosworth σε συνεργασία με τους ανθρώπους της GMA.

Η μέγιστη απόδοσή του φτάνει τους 615 PS/10.500 rpm και η μέγιστη ροπή του τα 451 Nm/9.000 rpm (ο «κόφτης» είναι στις 11.000 rpm). Η εταιρεία ανακοινώνει ότι το βάρος του είναι μόλις 1.090 kg, γεγονός που αναμένεται να του προσδίδει κορυφαίες επιδόσεις και οδική συμπεριφορά.

Το Τ.33, επιπρόσθετα, διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 27 PS και ηλεκτρικό κύκλωμα 48 V, όμως αυτός χρησιμοποιείται μόνο ως σύστημα Start/Stop. Την κίνηση του οχήματος αναλαμβάνει αποκλειστικά ο V12 ο οποίος μεταφέρει τη ροπή στους πίσω τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων έξι σχέσεων.

Η παραγωγή του καινούργιου supercar της Gordon Murray Automotive αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2024, όπως έχει ανακοινωθεί. Το κόστος της «βασικής έκδοσης» (sic) του Τ.33 έχει οριστεί στα 1.850.000 δολάρια (περίπου 1.620.000 ευρώ), ωστόσο κάθε αυτοκίνητο θα δημιουργηθεί εξ αρχής βάσει της επιθυμίας του ιδιοκτήτη του, γεγονός που θα αυξάνει την τιμή του.