Πρεμιέρα για την πρώτη υβριδική Maserati στο Πεκίνο


Από τη Maserati ανακοινώθηκε ότι η επίσημη παρουσίαση της Ghibli Hybrid θα πραγματοποιηθεί στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 28/1/2020

Στελέχη της Maserati γνωστοποίησαν ότι η Ghibli Hybrid, δηλαδή η εκδοχή με υβριδικής διάταξης κινητήρα του μοντέλου, θα παρουσιαστεί επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 21-30 Απριλίου. Αυτή, θα είναι το πρώτο «βήμα» της ιταλικής εταιρείας προς τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων της, βάσει του επιχειρηματικού σχεδίου που ανακοινώθηκε πέρυσι τον Σεπτέμβριο από τη FIAT Chrysler Automobiles.

Σύμφωνα με αυτό, ως το 2023 η Maserati θα παρουσιάσει 10 αμιγώς ηλεκτροκίνητα ή με υβριδική διάταξη κινητήρα μοντέλα, είτε καινούργια είτε επιπλέον εκδοχές ήδη υπαρχόντων στη γκάμα της. Ο Όμιλος FCA, στον οποία ανήκει η Maserati, έχει προγραμματίσει την επένδυση πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων των εταιρειών που τον αποτελούν και την αναβάθμιση των εργοστασίων του στην Ιταλία.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η Maserati θα παρουσιάσει τον Μάιο το καινούργιο sports car μοντέλο της (φωτογραφία επάνω), ενώ λίγο αργότερα θα παρουσιάσει τις επανασχεδιασμένες Quattroporte και Levante. Τέλος, το 2021 αναμένεται να παρουσιαστούν οι καινούργιες Granturismo και GranCabrio.