Πρεμιέρα για το ανανεωμένο Kia Ceed


Ανανέωση για όλη τη γκάμα του Kia Ceed, τις εκδόσεις hatchback, station wagon και Proceed με πολλές εμφανισιακές αλλαγές. Πότε έρχεται στην Ελλάδα.

  • 14/7/2021

Με μερίδιο 28% επί των ευρωπαϊκών πωλήσεων της Kia, αναμφίβολα το Ceed είναι ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της εταιρείας. Τώρα, περίπου στο μέσο του κύκλου ζωής της, ολόκληρη η γκάμα του Ceed περνά από ένα προβλεπόμενο facelift και αποκτά νέα εμφάνιση, καθώς και αναβαθμισμένο εξοπλισμό και εσωτερικό.

Οι πλέον προφανείς αλλαγές βρίσκονται στην εμπρός μάσκα με τα τονισμένα μεταλλικά στοιχεία και το «κλειστό» σχέδιο στην plug-in hybrid έκδοση. Τα επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα αφήνουν το σχέδιο των τεσσάρων LED spot για τα φώτα ημέρας για χάρη ενός νέου μοτίβου τριών στοιχείων.

Η σχεδιαστική αναβάθμιση είναι ακόμη πιο έντονη στις εκδόσεις GT-Line με την κυψελωτή μάσκα με τα 48 στοιχεία, ενώ και τα πίσω φώτα έχουν ένα ιδιαίτερο κυψελωτό μοτίβο με στοιχεία LED που ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις. Οι Κορεάτες «πείραξαν» στιλιστικά και τους προφυλακτήρες με τα μαύρα γυαλιστερά διακοσμητικά να δίνουν ένα πιο δυναμικό ύφος. Επιπλέον, στο ανανεωμένο Ceed διατίθενται νέες ζάντες αλουμινίου 17 και 18 ιντσών, αλλά και τέσσερα νέα χρώματα αμαξώματος.  

Οι αλλαγές είναι λιγότερο προφανείς στο εσωτερικό, που βρίσκουμε τον ίδιο ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών με την κεντρική οθόνη αφής να είναι η ίδια στις 10.25 ίντσες. Η μόνη αλλαγή αφορά τον επιλογέα του κιβωτίου στις εκδόσεις GT και GT-Line.

Η συνδεσιμότητα του ανανεωμένου Ceed ήταν στο επίκεντρο των αλλαγών και πλέον υπάρχει η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης Android Auto και Apple CarPlay. Επίσης, στον εξτρά εξοπλισμό διατίθεται ηχοσύστημα της JBL με 8 ηχεία.

H γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τις γνωστές εκδόσεις από το υπάρχον μοντέλο, δηλαδή τον 3κύλινδρο turbo 1.000 κυβικών με τους 120 ίππους, ο οποίος συνδυάζεται κατ’ επιλογή και με το αυτόματο 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και επωφελείται από ένα 48volt mild hybrid σύστημα. Ο ίδιος 3κύλινδρος 1.000άρης είναι διαθέσιμος και σε bi-fuel έκδοση με απόδοση 100 ίππων, που παράλληλα με τη βενζίνη μπορεί να χρησιμοποιήσει υγραέριο LPG. Το mild hybrid σύστημα μάλιστα, είναι παρόν και στον 1.600άρη diesel με τους 136 ίππους.

Η station wagon έκδοση διαθέτει και plug-in υβριδική επιλογή στα 1.600 κυβικά με συνδυασμένη ισχύ 141 ίππων και ροπή 265 Nm. Στο EV mode οδήγησης μπορεί να κινηθεί πλήρως ηλεκτρικά και η αυτονομία φτάνει τα 58 χιλιόμετρα.  

Για περισσότερη δύναμη υπάρχει επίσης ο 4κύλινδρος βενζίνης 1,5 λίτρων με 160 ίππους, ενώ στην κορυφή της γκάμας τοποθετούνται τα GT με 1.600άρη κινητήρα 204 ίππων που συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο DCT7.

H παραγωγή του ανανεωμένου Ceed θα ξεκινήσει τον Αύγουστο στο εργοστάσιο της Kia στην Zilina της Σλοβακίας και οι πρώτες παραδόσεις του στην Ευρώπη και ακολούθως στη χώρα μας θα ξεκινήσουν στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.