Πριν από σχεδόν 70 χρόνια η Ferrari εξέλισσε και αγωνιστικά σκάφη!


Το Ferrari Arno XI έχει έναν V12 με πολλές μετατροπές και απόδοση που μπορεί να φτάσει και τα 600 PS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/10/2020

Το αγωνιστικό σκάφος που βλέπετε ονομάζεται Arno XΙ και κάθε άλλο παρά τυχαία φέρει τα σήματα και τα χρώματα της πλέον διάσημης αυτοκινητοβιομηχανίας του κόσμου. Και αυτό γιατί ο πιλότος αγωνιστικών σκαφών Achille Castoldi προκειμένου να εξελίξει ένα σκάφος που θα μπορούσε να πετύχει ρεκόρ ταχύτητας στην κατηγορία των 800 kg απευθύνθηκε στον Enzo Ferrari ζητώντας του τον V12 των 4,5 lt που κινούσε τη Ferrari 375 και απέδιδε 340 PS στις 7.000 rpm.

O Enzo κατάλαβε αμέσως πως για να μπορέσει να επιτευχθεί το ρεκόρ χρειάζονταν σαφώς περισσότεροι ίπποι και έτσι έδωσε εντολή να βελτιωθεί ο κινητήρας που θα έμπαινε στο Arno ΧΙ. Ο οποίος απέκτησε μεγαλύτερη σχέση συμπίεσης, δύο μπουζί ανά κύλινδρο και κυρίως δύο μεγάλους μηχανικούς υπερσυμπιεστές.

Το αποτέλεσμα ήταν η απόδοση του V12 να φτάνει με ρυθμίσεις αγώνα από κάπου μεταξύ των 550 και των 600 PS, ενώ χαρακτηριστικός είναι και ο αεροδυναμικός σχεδιασμός του σκάφους. Το οποίο είναι βαμμένο στο κλασικό κόκκινο της Ferrari, ενώ κόκκινο είναι και το δερμάτινο κάθισμα του πιλότου. Αυτό όμως που σίγουρα σε περνά απαρατήρητο είναι πτερύγιο που θυμίζει καρχαρία και εκτείνεται από τη θέση του οδηγού και πίσω.

Όλα τα παραπάνω αποδείχθηκαν αποτελεσματικά και έτσι το Ferrari Arno XI πέτυχε πράγματι ρεκόρ ταχύτητας με 242 km/h, ενώ στην πορεία αυτών των χρόνων αναπαλαιώθηκε πλήρως και διαθέτει πιστοποιητικό από τη Ferrari Classiche.

Η προηγούμενη φορά που έχει δημοπρατηθεί άλλαξε ιδιοκτήτη έναντι 868.000 ευρώ, ο οποίος θέλει τώρα να εισπράξει περισσότερα από 11 εκατομμύρια ευρώ πουλώντας το και πάλι.

Ακολουθείστε το CAR AND DRIVER στο NEWS GOOGLE για να μαθαίνετε πρώτοι τις ειδήσεις που αξίζουν!