Προ των πυλών το ηλεκτρικό Range Rover!


Μέσα στο φθινόπωρο θα αποκαλυφθεί η νέα, αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του πολυτελούς Range Rover, η οποία καθυστέρησε μερικούς μήνες, λόγω της πανδημίας.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 18/9/2020

Η είδηση αυτή μας έρχεται από τη Μεγάλη Βρετανία και πιο συγκεκριμένα από το περιοδικό Autocar. Σε τηλεδιάσκεψη που είχε με επενδυτές ο οικονομικός διευθυντής της JLR (Jaguar Land Rover), Adrian Mardell, δήλωσε πως δύο νέα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα θα αποκαλυφθούν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, αντί των προγραμματισμένων παρουσιάσεών τους τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Το ένα εξ αυτών είναι το νέο Range Rover, ενώ το άλλο λογικά η Jaguar XJ. Αμφότερα βασίζονται στο νέο πάτωμα της εταιρίας, MLA και μοιράζονται αρκετά κοινά στοιχεία. Φυσικά, μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε πολλά, αναφορικά με το σχήμα ή τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις τεχνολογίες που θα ενσωματώνουν.

Από τα λόγια του Mardell, φαίνεται ότι ο κύκλος εργασιών της εταιρίας επηρεάστηκε από την πανδημία που ξέσπασε αυτή τη χρονιά. Η μηχανολογική εξέλιξη, ωστόσο, του ηλεκτρικού Range Rover, δεν σταμάτησε. Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο που προέκυψε από την όλη κουβέντα, είναι ότι η JLR αποφάσισε να μειώσει την επένδυσή της σε μελλοντικές τεχνολογίες και μοντέλα κατά ένα δις ευρώ, από τα τέσσερα, στα τρία.

Η αιτιολόγηση σε αυτό ήταν ότι η εταιρία «κοιτάζει προς τα μπροστά». Τα πλάνα της έχουν διαφοροποιηθεί ελαφρά, περιορίζοντας τον αριθμό των μελλοντικών μοντέλων που θα ήθελε να παράγει, με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων. Αντίστοιχα, ένα κέρδος προκύπτει από τη χρήση κοινής πλατφόρμας για περισσότερα από ένα μοντέλα.

Ακολουθήστε το CAR AND DRIVER στο GOOGLE NEWS για να μη χάνετε είδηση!