Αυτό είναι το εντυπωσιακό μέλλον του επιβλητικού Range Rover (Video)


Η Jaguar Land Rover αντιμετωπίζει προβλήματα αυτή την περίοδο, όμως το όραμα δεν λείπει για το πώς θα μπορούσε να είναι το καινούργιο Range Rover.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: SHIJIE YU.
  • 13/7/2020

Η φήμη και η διαχρονική αξία του Range Rover είναι απαράμιλλα στοιχεία και προσδίδουν μοναδική υπεραξία στο μοντέλο που δημιούργησε και όρισε μια νέα κατηγορία οχημάτων πριν από πενήντα ένα χρόνια. Σε μια εποχή όπου η αγγλική αυτοκινητοβιομηχανία ήδη είχε αρχίσει να φθίνει, το πολυτελές 4x4 όχημα τηςLand Rover προσπάθησε να της δώσει νέα πνοή και να την κρατήσει ζωντανή. Μπορεί να μην τα κατάφερε σε αυτό τον σκοπό αλλά, ευτυχώς, ξεχώρισε από τον βρόγχο αυτής. Διακρίθηκε, παρέμεινε πρωτοπόρος για δεκαετίες, για να αποκτήσει εμπορικούς ανταγωνιστές σχετικά πρόσφατα.

Όλα αυτά τα χρόνια, από το 1969 που πρωτοπαρουσιάστηκε, το Range Rover παρέμενε κλασικό σε σχήμα και μεταβαλλόταν με σχετικά αργό ρυθμό. Άλλωστε, δεν χρειαζόταν να αλλάξει πολύ κάθε φορά, καθώς οι αξίες που αντιπροσώπευε τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου ήταν συγκεκριμένες και πάντα σε υψηλό επίπεδο. Βεβαίως, προσαρμοζόταν στις εκάστοτε σύγχρονες  απαιτήσεις, κάτι που συμβαίνει και στην περίπτωσή μας. Ο κ. Shijie Yu, ένας ταλαντούχος σχεδιαστής και λάτρης του μοντέλου, οραματίστηκε πώς θα μπορούσε να είναι το νέας γενιάς όχημα και το παρουσίασε.

Στις φωτογραφίες αλλά το βίντεο που δημοσιεύτηκαν, βλέπουμε ότι το καινούργιο Range Rover είναι σχετικά λιτό αλλά πολυτελέστατο και πρακτικότατο. Διαθέτει σύγχρονα συστήματα άνεσης και πολύ πρακτικές λύσεις οι οποίες απηχούν τις ανάγκες των ευκατάστατων αγοραστών του, χωρίς να υποσκελίζεται το υψηλό επίπεδο πολυτέλειας που χαρακτηρίζει το αυτοκίνητο. Μπορεί αυτά να είναι το αποτέλεσμα του οράματος και της προσωπικής επιθυμίας του κ. Yu για το Range Rover, ωστόσο είναι απόλυτα συμβατό με τις εταιρικές αξίες της Land Rover.

Το όχημα είναι νεωτεριστικό σε σχεδίαση αλλά άμεσα αναγνωρίσιμο, χάρη στη διαμόρφωση του αμαξώματος. Οι πόρτες του ανοίγουν αντίρροπα, παραπέμποντας σε οχήματα της υπερπολυτελούς κατηγορίας (π.χ. Rolls-Royce), ενώ στο εσωτερικό του κυριαρχούν τα υψηλής ποιότητας υλικά και κάποιες πολύ πρακτικές λύσεις. Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε πώς θα μπορούσε να είναι το καινούργιο Range Rover.