Προ των πυλών το Tesla του… φτωχού


Ακόμα και μέσα στο 2022 αναμένεται η μικρότερη σε διαστάσεις και πιο προσιτή πρόταση στην ιστορία της Tesla, η οποία πρόκειται να αλλάξει τα δεδομένα σε όλα σχεδόν τα επίπεδα.

  • 11/1/2021

Πιο σύντομα απ’ ότι οι περισσότεροι πίστευαν πρόκειται να βρεθεί στη γραμμή παραγωγής η μικρότερη σε διαστάσεις και πιο προσιτή πρόταση στην ιστορία της Tesla.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τo περίφημο Tesla των 20.000 ευρώ θα περάσει στην παραγωγή το 2022, αξιοποιώντας το πλαίσιο του Model 3 και τη νέα γενιά των μπαταριών που εξελίσσει ήδη η καλιφορνέζικη αυτοκινητοβιομηχανία.

Βέβαια η επιτάχυνση του όλου project από την ομάδα του Elon Musk δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, από τη στιγμή μάλιστα που στο παρελθόν οι Αμερικανοί φάνηκαν να δυσκολεύονται να τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματα τα οποία οι ίδιοι είχαν ανακοινώσει.

Μένει να αποδειχθεί, λοιπόν, αν αυτή τη φορά τα φιλόδοξα πλάνα του Elon Musk για την επέκταση της γκάμας της Tesla προς τα κάτω γίνουν πραγματικότητα και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, λανσάροντας στην αγορά ένα αυτοκίνητο ικανό να συντρίψει εν τη γενέσει της την όποια προσπάθεια των Ευρωπαίων κατασκευαστών να ανακόψουν την προέλαση της… άσημης αυτοκινητοβιομηχανίας από το Palo Alto της Καλιφόρνιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Tesla έχει τουλάχιστον άλλα τρία μοντέλα στα σκαριά, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο δύσκολο το έργο της τα αμέσως επόμενα χρόνια. Ο λόγος για το νέο Roadster, τον αντικαταστάτη του σημερινού ModelS και το περίφημο Cybertruck.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε τον Elon Musk να παραλαμβάνει πριν από 22 χρόνια το πρώτο του supercar (video)

Συγκρίνουμε τη νέα Toyota Supra με τον θρυλικό πρόγονό της