Prodrive P25: Το Subaru Impreza «επιστρέφει» πιο ελαφρύ και με 400 PS!


Την "αναβίωση" θα φέρει εις πέρας η βρετανική Prodrive στηριζόμενη στο 22B, ενώ το πλάνο προβλέπει την κατασκευή μόλις 25 μονάδων. 

  • 26/5/2022

25 χρόνια μετά την πρώτη επαφή που είχαμε με το Subaru Impreza σε αγώνα WRC, η Prodrive ανακοίνωσε την απόφασή της να επαναφέρει στη "ζωή" το θρυλικό αυτοκίνητο, αντλώντας την έμπνευσή της από το 1997 Subaru Impreza 22B, ενώ θα εφοδιάζεται με κινητήρα που θα αποδίδει περισσότερους από 400 PS!

Για «ορεκτικό» η Prodrive αποκάλυψε ένα σκίτσο που άνοιξε για τα καλά την όρεξη των fans και πλέον περιμένουν όλοι με αγωνία να έρθει το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood (23-26 Ιουνίου) όπου και θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια.

Σύμφωνα με την Prodrive, η οποία ως θυγατρική της Subaru «έτρεχε» την αγωνιστική ομάδα από το 1990 έως και το 2008, η νέα πρόταση φέρει την υπογραφή του Peter Stevens (designer του αρχικού Impreza WRC) στο σχεδιαστικό κομμάτι και του David Lapworth (τεχνικός διευθυντής της Prodrive) στο μηχανολογικό.

Η αναβίωση θα μας δώσει ένα πιο ελαφρύ, πιο δυναμικό και με πιο αποτελεσματικό κράτημα αυτοκίνητο σε σχέση με το 22B ενώ θα εφοδιάζεται με έναν flat-four boxer των 2.5 λίτρων που θα είναι "παντρεμένος" με ένα 6άρι ημιαυτόματο κιβώτιο.

Το δυσάρεστο είναι ότι η νέα πρόταση θα κατασκευαστεί σε μόλις 25 μονάδες και έτσι θα είναι λίγοι αυτοί που θα έχουν τη δυνατότητα να το απολαύσουν από τη θέση του οδηγού. Αν τυγχάνει αν είστε έτοιμοι για να κάνετε τη... μεγάλη κίνηση και να το αποκτήσετε στείλτε e-mail στο enquiries@prodrive.com και μπείτε στη σειρά.