Πρόωρο τέλος για τις Mercedes S-Class Coupe και Cabrio


Η επόμενη γενιά της Mercedes-Benz S-Class είναι προ των πυλών, αλλά μάλλον δεν ισχύει το ίδιο και για τις Coupe και Cabrio εκδόσεις του υπερπολυτελούς sedan.

  • 15/2/2020

Η Daimler έχει ξεκινήσει ήδη το πλάνο παγκόσμιων περικοπών εξόδων μέρος του οποίου είναι και μείωση του προσωπικού της κατά 15.000 άτομα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt έχει ληφθεί η απόφαση να μην ανανεωθεί η Mercedes- Benz S-Class Coupe και η S-Class Cabriolet.

Αυτό έρχεται παρά το γεγονός ότι οι τρέχουσες S-Class με δύο πόρτες βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα με τη Sedan, κάτι που καθιστά την παραγωγή και των τριών παραλλαγών λιγότερο δαπανηρή.

Η απόφαση της Mercedes-Benz να σταματήσει την παραγωγή των S-Class Coupe και S-Class Cabriolet δεν αποτελεί βέβαια έκπληξη, μιας και η έκδοση Sedan ξεπερνά κατά πολύ σε πωλήσεις τις δύο δίθυρες εκδόσεις.

Δεν είναι μόνο οι S-Class Coupe και S-Class Cabriolet όπως όλα δείχνουν θα τερματίσουν την εμπορική τους καριέρα. Η ίδια εφημερίδα ισχυρίζεται ότι πέραν της X-Class που είναι βέβαιο ότι θα σταματήσει να παράγεται το ίδιο θα συμβεί με την τρίτη γενιά CLS και την τρέχουσα AMG GT Four-Door που θα αντικατασταθούν από ένα μόνο ηλεκτρικό μοντέλο.

Κι ενώ είναι λυπηρό το γεγονός ότι η S-Class Coupe και η S-Class Cabriolet μάλλον θα τερματίσουν την εμπορική τους παρουσία είναι ενθαρρυντικό ότι θα υπάρξει ένα νέο μοντέλο μεγέθους S-Class με τη μορφή της εντυπωσιακής EQS η οποία αναμένεται το 2021.