Προς συνεργασία Tesla και Apple;


Σύμφωνα με δημοσίευμα, η Apple προσέλαβε τον Steve MacManus, διευθυντικό στέλεχος της Tesla. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο τεχνολογικός κολοσσός παίρνει κάποιον υψηλά ιστάμενο από τη συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 24/7/2019

Ο κ. Steve MacManus ήταν Αντιπρόεδρος της Tesla και υπεύθυνος για την εσωτερική σχεδίαση και διαμόρφωση των μοντέλων της. Πριν πάει στην αμερικανική εταιρεία, το 2015, είχε εργαστεί στην Jaguar Land Rover καθώς και την Aston Martin. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι ικανότητες του κ. MacManus στον σχεδιασμό είναι χρήσιμες για την Apple, παρότι δεν ασχολείται με τα αυτοκίνητα. Ή μήπως όχι ακόμα;

Το συγκεκριμένο διευθυντικό στέλεχος της Tesla είναι το τρίτο κατά σειρά που φεύγει από αυτή και πηγαίνει στην Apple σε διάστημα περίπου ενός χρόνου. Προηγήθηκε πέρυσι τον Αύγουστο ο κ. Doug Field, Επικεφαλής Μηχανικός αυτής, και ακολούθησε ο κ. Michael Schwekutsch, Αντιπρόεδρος υπεύθυνος για τα συστήματα μετάδοσης των μοντέλων της.

Η αλληλοπρόσληψη στελεχών μεταξύ των δύο εταιρείων διαρκεί χρόνια και κάποιες φορές έχει πάρει χαρακτήρα ανταγωνισμού μεταξύ τους. Ωστόσο, κάποιοι αναλυτές τόσο της αγοράς αυτοκινήτου όσο και των ηλεκτρονικών θεωρούν ότι μέσω αυτή της διαδικασίας ίσως προκύψει μια μορφή ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ Apple και Tesla, ενώ δεν αποκλείουν το σενάριο να εξαγοράσει η πρώτη την εταιρεία του Elon Musk.