Πρώτη γεύση από το νέο Toyota GT86


Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Subaru BRZ αποκάλυψε τις βασικές σχεδιαστικές και όχι μόνο προδιαγραφές που θα ακολουθήσει το νέο Toyota GT86.

  • 22/11/2020

Το νέο Subaru BRZ αποτελεί γεγονός, δεν είναι λίγοι εκείνοι ωστόσο που αδημονούν για την πρεμιέρα του αντίστοιχου σε χαρακτήρα προδιαγραφές Toyota GT86.

Το έτερο ήμισυ της ιαπωνικής σύμπραξης αναμένεται εντός του 2021 και θα αποτελέσει πραγματική έκπληξη αν επιλέξει να ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο από εκείνον που άνοιξε το νέο Subaru BRZ.

Με δεδομένο, λοιπόν, τον διαμοιρασμό της τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο αυτοκινητοβιομηχανίων, οι σχεδιαστές της ρωσικής ιστοσελίδας kolesa.ru, ανέλαβαν να αποτυπώσουν ψηφιακά τη νέα γενιά του ιαπωνικού sportscar.

Κρίνοντας από τη δημιουργία τους, το νέο Toyota GT86 θα επιχειρήσει να υιοθετήσει έναν διαφορετικό σχεδιαστικό κώδικα, κινούμενο πάντα εντός του πλαισίου που ορίζει η κοινή αρχιτεκτονική με το Subaru GT86. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να δούμε στο αμάξωμα του ιαπωνικού sportscar στοιχεία από τη μεγαλύτερη σε διαστάσεις Supra.

Γρίφο, ωστόσο, αποτελούν και οι τεχνικές προδιαγραφές του, καθώς πέρα από τον επίπεδο κινητήρα των 2,4 λίτρων που κινεί το Subaru BRZ, το νέο GT86 δεν αποκλείεται να φορέσει και το τετρακύλινδρο-υπερτροφοδοτούμενο σύνολο των 2,0 λίτρων που «δανείζεται» από την BMW ώστε να αυξήσει και μάλιστα σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας του στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Ιάπωνες θα διατηρήσουν την πισωκίνητη διάταξη, προσφέροντας –όπως και στην περίπτωση του BRZ- τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και μιας παραδοσιακή αυτόματης μονάδας με τον ίδιο αριθμό σχέσεων.

Διαβάστε ακόμα:

Το νέο Subaru BRZ φοριέται και ως cabrio