Το νέο Subaru BRZ "φοριέται" και ως cabrio


Η Subaru αποκάλυψε τη δεύτερη γενιά του δυναμικού της coupe. Προφανώς οι επιδόσεις και ο δυναμισμός δεν λείπουν από αυτή, θα μπορεί όμως ο οδηγός του να χαρεί και τον ανοικτό ουρανό στο μέλλον;

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 20/11/2020

Για να είμαστε ειλικρινείς, ακόμη είναι πολύ νωρίς για μία τέτοια κουβέντα. Η παρουσίαση της κλειστής εκδοχής δεν μετράει παρά ώρες, ενώ η Subaru κρατάει ακόμα κλειστά τα χαρτιά της για βασικά στοιχεία του αυτοκινήτου, όπως οι επιδόσεις που επιτυγχάνει. Η πλήρης αποκάλυψη θα ακολουθήσει αργότερα, στις αρχές του 2021, λογικά πριν από την εμπορική έλευση του μοντέλου, που προγραμματίζεται για την άνοιξη.

Κοιτώντας, ωστόσο, αυτά τα σχέδια της XTomi Design για το πώς θα μπορούσε να είναι μία ανοικτή εκδοχή αυτού, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε. Παλαιότερα, στην πρώτη γενιά του μοντέλου, τόσο η Subaru, όσο και η Toyota με το ομόσταυλο GT86 εξέταζαν σοβαρά το ενδεχόμενο να παρουσιάσουν μία cabriolet έκδοση των μοντέλων τους. Μάλιστα τότε ο πρόεδρος της Toyota Europe, Didier Leroy, είχε δηλώσει ότι ο σχεδιασμός του μοντέλου είχε γίνει εξαρχής ως cabriolet.

Στις μέρες μας τα ανοικτά οχήματα κάθε άλλο παρά γνωρίζουν άνθιση. Όλοι οι κατασκευαστές ασχολούνται με SUV, με τις open top προτάσεις να μετρούνται πλέον στα δάκτυλα. Μία τέτοια απόφαση από τη Subaru θα είναι σίγουρα δύσκολη, καθώς το κόστος κατασκευής είναι υπολογίσιμο και εάν όλο αυτό δεν τσουλήσει εμπορικά, η εταιρία θα ζημιωθεί.

Από την άλλη, βέβαια, το να μην υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, ίσως και να είναι καλό. Κάπως έτσι άλλωστε ξεκίνησε την εποποιία του και το Mazda MX-5. Όπως και να έχει, εμείς από την πλευρά μας θα βλέπαμε με καλό μάτι μία τέτοια κίνηση και μακάρι η Subaru να το τολμήσει.