Ρεκόρ κερδών για το VW Group που δυσκολεύεται με το WLTP


Ο γερμανικός όμιλος της Volkswagen σημείωσε ρεκόρ κερδοφορίας στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς με παράλληλη αύξηση πωλήσεων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/8/2018

Ο όμιλος Volkswagen φαίνεται να έχει ξεπεράσει για τα καλά το οικονομικό πλήγμα που είχε προκαλέσει το σκάνδαλο με την παραποίηση των εκπομπών ρύπων και με γνώμονα την ηλεκτροκίνηση να προσπερνά αυτό το μελανό κεφάλαιο.

Αυτό αποδεικνύουν και τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα και όπως αναφέρει το Automotive News τα συνολικά έσοδα στο πρώτη μισό του έτους έφτασαν τα 119,4 δισεκατομμύρια ευρώ (από 115,3 της αντίστοιχης περσινής περιόδου).

Με θετικό πρόσημο στο +7% τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 9,8 δισ. ευρώ (από 8,9 και πάντα σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2017) αλλά δίχως να υπολογίζονται οι δασμοί και τα 1,6 που απορροφήθηκαν για το dieselgate. Αξιοσημείωτο είναι πως εκτός από την Bentley όλες οι άλλες εταιρίες παρουσίασαν κέρδη.

Πάντως το Automotive News αναφέρει πως η VW αντιμετωπίζει δυσκολίες απέναντι στις προδιαγραφές του νέου κύκλου μέτρησης WLTP ελέω έλλειψης έμπειρων μηχανικών μιας και δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν αποχωρήσει ή απομακρυνθεί λόγω του σκανδάλου.