Renault: Αποκαλυπτήρια για το νέο Renault 4 στο Παρίσι!


Ο όμιλος Renault θα παρουσιάσει συνολικά 6 νέα μοντέλα στη Διεθνή Έκθεση αυτοκινήτου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 ως τις 23 Οκτωβρίου στο Παρίσι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 9/9/2022

Είναι πλέον επίσημο: Το πολυαναμενόμενο νέο Renault 4, για όσους τουλάχιστον έχουν «προλάβει» το θρυλικό Renault 4 που «μεσουράνησε» από τη δεκαετία του ’60 ως τις αρχές του ’90, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Έκθεση Αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι από τις 17 ως τις 23 Οκτωβρίου.

Τη σχετική είδηση επιβεβαίωσε η γαλλική εταιρία με ανακοίνωσή της, στην οποία γνωστοποιεί ότι εκτός από το νέο μικρό Crossover, που πιθανότατα θα έχει το όνομα 4ever, θα αποκαλυφθούν η επιβατική έκδοση του πλήρως ηλεκτρικού Renault Kangoo E-Tech και ένα «σπορ και παράξενο εκθεσειακό αυτοκίνητο», ολοκληρώνοντας τις εορταστικές «εκδηλώσεις» για την 50ή επέτειο του Renault 5.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι παγκόσμιες πρεμιέρες θα είναι συνολικά 6. Η 4η αφορά την Alpine: Η μάρκα επιδόσεων του Ομίλου Renault θα λανσάρει ένα ολοκαίνουργιο πρωτότυπο αυτοκίνητο «που ενσαρκώνει το μέλλον του προϊόντος και της σπορ στρατηγικής της», όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Alpine είχε προηγουμένως παρουσιάσει teaser ένα A5 hot hatch, ένα GT X-Over grand tourer και ένα low-slung sportscar, που θα κάνει το ντεμπούτο του μέχρι το 2026 με πλήρως ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Δεν είναι σαφές εάν το νέο concept θα είναι μια προεπισκόπηση ενός εκ των τριών EV.

Επιπλέον, η νεοσύστατη Mobilize θα φέρει τη δική της πρόταση για την πόλη, το Duo, ένα μικρό EV σχεδιασμένο για αστική μετακίνηση, από τη μονάδα κινητικότητας και χρηματοδότησης της Renault.

Τέλος, η HYVIA θα παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του Master Van H2-Tech, καθώς και νέους τύπους αμαξώματος του υδρογονοκίνητου LCV.

Παρούσα στο Παρίσι θα είναι και η Dacia, η οποία θα χρησιμοποιήσει το περίπτερό της για να παρουσιάσει ολόκληρη τη γκάμα μοντέλων της που ενημερώθηκαν πρόσφατα με το νέο της έμβλημα και οπτική ταυτότητα.