Renault Kardian: Το ολοκαίνουριο urban SUV της γαλλικής φίρμας (video)


Το νέο SUV της Renault θα χαρακτηρίζεται από στιβαρότητα και ευελιξία, προσφέροντας ασφάλεια και οδηγική ευχαρίστηση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 29/8/2023

Η Renault ετοιμάζει μια ολοκαίνουρια προσθήκη στη γκάμα των μοντέλων της. Πρόκειται για το Kardian, ένα urban SUV, το οποίο θα ενισχύσει το διεθνές «αποτύπωμα» της φίρμας.

Οι Γάλλοι προχώρησαν τη Δευτέρα (28/8) στην αποκάλυψη μόνο του ονόματός του, δίνοντας στη δημοσιότητα και μια κοντινή φωτογραφία του πίσω μέρος του οχήματος, στην οποία, ουσιαστικά, φαίνεται μόνο το σήμα και το όνομά του, μαζί με ένα μικρό τμήμα της θύρας του πορτμπαγκάζ.

Παράλληλα, ξεκαθάρισαν ότι το Kardian θα κάνει σύντομα το ντεμπούτο του στην αγορά της Λατινικής Αμερικής και στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμο σε «άλλες χώρες του υπόλοιπου κόσμου», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ουσιαστικά, το νέο SUV ολοκληρώνει τη «διεθνή γκάμα» μοντέλων της Renault, ακολουθώντας τα Alaskan και Oroch και δεν αναμένεται να το δούμε στην Ευρώπη.

Μάλιστα, η Sylvia dos Santos, υπεύθυνη στρατηγικής για την ονομασία μοντέλων στο τμήμα Global Marketing της γαλλικής φίρμας, ανέλυσε σε video τo όνομα του Kardan, εξηγώντας τόσο γράμμα-γράμμα όσο και ανά συλλαβή τις συσχετίσεις και το «μήνυμα» που στέλνει το Kardian.

«Το ολοκαίνουργιο Renault Kardian είναι το πιο πρόσφατο στη σειρά ονομάτων μοντέλων μας και αντιπροσωπεύει τη Renaulution στη διεθνή σκηνή. Το προφέρουμε με τον γαλλικό τρόπο, επειδή η Renault είναι μια γαλλική μάρκα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την dos Santos, το Kardian παραπέμπει στην αγγλική λέξη «guardian» και «αποκαλύπτει» τη στιβαρότητα και την ασφάλεια που θα προσφέρει, με τα «ισχυρά» σύμφωνα K, R και D. Επιπλέον, στο άκουσμά του, «έρχεται στο νου η λέξη cardio και σκέφτεται κανείς τα sport, την ορμή και την αδρεναλίνη».

Η Renault «υπόσχεται» ότι το νέο SUV θα είναι ευέλικτο και «ζωηρό», προσφέροντας οδηγική ευχαρίστηση σε όποιον βρίσκεται μπροστά από το τιμόνι του.

«Αυτό το όχημα απεικονίζει τη Renaulution παγκοσμίως, με ένα όνομα οχήματος που θυμίζει τεχνολογία, ασφάλεια και άφθονη οδηγική απόλαυση και ευελιξία», κατέληξε η dos Santos.