Renault Twingo Urban Night Edition: Au revoir με ειδική έκδοση


Το γαλλικό μίνι λίγο πριν δώσει τη θέση του στο νέο Renault 5, θα είναι διαθέσιμο σε μια ειδική έκδοση με διακοσμητικά στοιχεία είτε με τον αμιγώς ηλεκτρικό κινητήρα είτε με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

  • 7/10/2021

Σύμφωνα με την Renault η πιο πρόσφατη γενιά του Twingo θα είναι και η τελευταία του. Όμως, πριν μας αποχαιρετίσει, η γαλλική εταιρεία κυκλοφόρησε μία ακόμα ειδική έκδοση για το αυτοκίνητο πόλης.

Ο λόγος για την Urban Night έκδοση η οποία προσφέρεται είτε με τον αμιγώς ηλεκτρικό κινητήρα είτε με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά θα είναι διαθέσιμη μόνο στην Γαλλία.

Οι παραγγελίες για το Urban Night έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά οι αλλαγές που προσφέρει η έκδοση αυτή είναι μόνο διακοσμητικές. Πιο συγκεκριμένα το μοντέλο προσφέρεται σε τέσσερα χρώματα Cristal White, Quartz White, Moon Grey και Diamond Black. «Φοράει» σκούρες γυαλιστερές ζάντες αλουμινίου δεκαέξι ιντσών και έχει γυαλιστερές λευκές λεπτομέρειες στην μάσκα. Στους καθρέφτες αναγράφεται το λογότυπο της έκδοσης «Urban Night X». Η επωνυμία της έκδοσης αναγράφεται και στις πίσω πόρτες σε ανοιχτώχρωμα ή σκούρα χρώματα.

Οι εσωτερικές αναβαθμίσεις είναι εξίσου διακοσμητικές, με τη Renault να προσθέτει το σήμα «Urban Night X» στο ταμπλό. Το εσωτερικό δέχτηκε επίσης και μία γυαλιστερή μαύρη επένδυση. Τα καθίσματα έχουν μερικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως μαύρη επένδυση με λευκές πινελιές και περισσότερες αναγραφές της έκδοσης στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων. Το μοντέλο αυτό έρχεται με πλοήγηση, κάμερα οπισθοπορείας και ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου.

Η Renault δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμα το πότε θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις στους πελάτες, αλλά οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει από τις 5 Οκτωβρίου του 2021. Η αρχική τιμή βρίσκεται στα 17.300 ευρώ για το μοντέλο εξοπλισμένο με κινητήρα βενζίνης. Η τιμή ανέρχεται στα 26.650 ευρώ για το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, πάντα για την αγορά της Γαλλίας. Αυτή η έκδοση του Twingo ίσως να είναι και η τελευταία του, καθώς η εταιρία προετοιμάζεται να το αντικαταστήσει με το Renault 5, το οποίο ανακοινώθηκε από την γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία στις αρχές του 2021.