RML: Η επιστροφή της Ferrari 250 GT SWB


Μία βρετανική εταιρία δουλεύει πάνω σε μία μοντέρνα εκδοχή της ιστορικής Ferrari 250 GT SWB του 1959 και αναμένεται να ολοκληρώσει το πρώτο της μοντέλο τον Οκτώβριο του 2021.

  • 13/5/2021

Το project αυτό το έχει αναλάβει η RML Group, η ίδια εταιρία που κατασκεύασε και το Nissan Juke R λίγα χρόνια πριν και θα ονομαστεί RML Short Wheelbase. Κάθε ένα από τα 30 μοντέλα που θα κατασκευαστούν, θα έχει αμάξωμα από ανθρακόνημα το οποίο θα είναι εμπνευσμένο από παραδοσιακή 250 GT SWB.

Τη δύναμη του θα την αντλεί από έναν ατμοσφαιρικό V12 5,5 λίτρων κινητήρα, οποίος συναντάται και στην Ferrari 550 Maranello, και αποδίδει 478 ίππους με 568 Nm ροπής με  την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς. Ενώ θα είναι μακρύτερο, πιο φαρδύ και βαρύτερο από την κανονική 250 GT SWB, θα μπορεί ακόμα να επιταχύνει από στάση στα 100 χιλιόμετρα την ώρα μέσα σε 4,1 δευτερόλεπτα.

«Το νέο μας δημιούργημα αποτίνει φόρο τιμής σε ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα στην ιστορία της αυτοκίνησης, ενώ συγχρόνως είναι σε θέση να προσφέρει στους κατόχους του την άνεση αλλά και ευκολία των σύγχρονων οχημάτων του 21ου αιώνα», δήλωσε ο επικεφαλής και ιδιοκτήτης της RML Group, Michael Mallock. 

Το Short Wheelbase θα προσφέρει μοντέρνες πινελιές, όπως ηλεκτρικά καθίσματα, κλιματισμό, σύστημα ψυχαγωγίας με δορυφορική πλοήγηση και την δυνατότητα σύνδεσης smartphone.

Περαιτέρω πληροφορίες για το αυτοκίνητο, όπως και η τιμή του θα ανακοινωθούν από την RML Group μέσα στον 2021 λίγο πριν την αποκάλυψη του αυτοκινήτου τον Οκτώβριο.