Rolls Royce Apparition: H κορυφαία των κορυφαίων


Τη φυσική συνέχεια της Rolls Royce Sweptail των 12,8 εκατομμυρίων δολαρίων φιλοδοξεί να αποτελέσει η φουτουριστική «Apparition» την οποία υπογράφει o σχεδιαστής της Honda Julien Fesquet.

  • 26/6/2020

Τη σύγχρονη εκδοχή της ούτως ή άλλως εκκεντρικής Rolls Royce Sweptail δημιούργησε στο σχεδιαστικό του εργαστήρι ο Julien Fesquet, αναβιώνοντας μια πρόταση που για αρκετά χρόνια κατείχε τον τίτλο του πολυτιμότερου τετράτροχου στον πλανήτη.

Η μία και μοναδική Rolls-Royce που κατασκευάστηκε ποτέ άλλαξε χέρια έναντι 12,8 εκατομμυρίων δολαρίων, ένα ρεκόρ που κράτησε μέχρι το 2019 όταν η Bugatti La Voiture Noire κοστολογήθηκε έναντι 18,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Έστω και με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, η one-off Rolls-Royce Sweptail του 2017 επιστρέφει στο προσκήνιο της επικαιρότητας μέσα από τη σχεδιαστική πένα του Julien Fesquet, ο οποίος ανήκει στο δυναμικό της Honda, αν και στο παρελθόν έχει εργαστεί για την Land Rover, την BMW και τη Ferrari.

To σχεδιαστικό πρωτότυπο του Julien Fesquet βασίζεται στην Rolls-Royce Phantom και διακρίνεται για τις ιδιαίτερες αναλογίες του, μιας και το μπροστινό τμήμα είναι εκείνο που διεκδικεί τη μερίδα του λέοντος από το συνολικό μήκος του αμαξώματος.

Οι suicide doors, η τοποθετημένη σε εμφανές σημείο ρεζέρβα και το ιδιαίτερο τελείωμα του αμαξώματος συμπληρώνουν την επιβλητική εικόνα ενός αυτοκινήτου που θα μπορούσε να αποτελέσει τη συνέχεια στις tailor made κατασκευές της Rolls-Royce.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Rolls-Royce Apparition ολοκληρώθηκε σε διάστημα δύο εβδομάδων, όσο διήρκησε δηλαδή ο εγκλεισμός του Julien Fesquet τις ημέρες του ξεσπάσματος της πανδημίας του κορωνοϊού.    

Διαβάστε επίσης:  

Audi GT: Ο σκοτεινός ιππότης