Σαφές μήνυμα από CEO μεγάλου ομίλου: «Ξεχάστε τις μειώσεις τιμών, κινδυνεύει η κερδοφορία μας»


Το υψηλόβαθμο στέλεχος ξεκαθάρισε ότι δεν θα προχωρήσει σε μεγάλες εκπτώσεις που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο την κερδοφορία, ενώ δεν παρέλειψε να ρίξει και το... καρφί του προς την Tesla.

  • 22/1/2024

Την περασμένη Παρασκευή η Stellantis παρουσίασε με κάθε επισημότητα τη νέα πλατφόρμα STLA Large που θα φέρει 8 νέα αυτοκίνητα την επόμενη διετία. Στο πλαίσιο της παρουσίασης ο ισχυρός άντρας του ομίλου Carlos Tavares κλήθηκε να απαντήσει στους δημοσιογράφους στο αν σκοπεύει ο όμιλός του να προχωρήσει σε σημαντικές μειώσεις τιμών, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων εταιρειών.

Ο Πορτογάλος ήταν ξεκάθαρος και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι θα προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση που ενδέχεται να βάλει σε κίνδυνο την κερδοφορία της εταιρείας ενώ δεν παρέλειψε να ρίξει και... το καρφί του.

«Αν μειώσεις τις τιμές των προϊόντων αγνοώντας την πραγματικότητα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό. Προσπαθώ σκληρά να αποφύγω μια κούρσα τιμών προς τα κάτω. Γνωρίζω μια εταιρεία που προχώρησε σε μεγάλες μειώσεις τιμών και η κερδοφορία της έχει καταρρεύσει», ήταν η απάντηση του Tavares στους δημοσιογράφους, χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Carlos Tavares
Carlos Tavares

Η λογική λέει ότι η εταιρεία που εννοούσε ο Tavares ήταν η Tesla η οποία πριν από μερικές μέρες κατέβασε κι άλλο τις τιμές του Model Y σε όλη την Ευρώπη. Για να δείτε αναλυτικά τις νέες τιμές του ηλεκτρικού μοντέλου στην Ελλάδα πατήστε εδώ.

Παράλληλα ο CEO της Stellantis αναφέρθηκε και στις εκλογές που θα γίνουν φέτος στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, πιστεύοντας ότι θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το πόσο γρήγορα θα εκτελεστεί το επενδυτικό πλάνο των 30 δις ευρώ του ομίλου στα ηλεκτρικά οχήματα. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι επενδύσεις είτε θα επιταγχυνθούν είτε θα καθυστερήσουν, ανάλογα με τους πολιτικούς που θα εκλεγούν.

Σε ότι αφορά τις ΗΠΑ, ο σημερινός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, έχει ψηλά στην ατζέντα του την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, ωστόσο ο βασικός του αντίπαλος Ντόναλντ Τραμπ, δείχνει να έχει σημαντικό προβάδισμα ενόψει της κάλπης.

Ρευστή είναι η κατάσταση και στην Ευρώπη όπου τον Ιούνιο θα έχουμε ευρωεκλογές. Η νέα σύσταση του Ευρωκοινοβουλίου ενδέχεται να θέσει νέους, πιο χαλαρούς στόχους για την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης. Δεν έχει περάσει καιρός άλλωστε που το «γερμανικό» μπλοκ χωρών ανάγκασε την Ε.Ε. να ανάψει πράσινο φως ώστε να πωλούνται αυτοκίνητα με ΜΕΚ και μετά το 2035, εφόσον χρησιμοποιούν συνθετικά καύσιμα.

Πηγή: autonews.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Carlos Tavares: Ηχούν τύμπανα «πολέμου» με τους Κινέζους κατασκευαστές EV

Οι κινητήρες της Stellantis «επιβιώνουν» και μετά το 2035!

e-fuels: Τα θετικά και τα αρνητικά των συνθετικών καυσίμων