Salome Yachts Atlantic: H Βugatti των υδάτινων δρόμων


Ένα tender αξίας 1,6 εκατομμυρίων ευρώ υπογράφει ο σχεδιαστής της Bugatti La Voiture Noire, παραπέμποντας στα εμβληματικά τετράτροχα της γαλλικής φίρμας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/10/2019

Δεν είναι μόνον η καλλίγραμμη σιλουέτα, ούτε φυσικά και οι εντυπωσιακές επιδόσεις που καθιστούν ετούτο το yacht αντάξιο μιας Bugatti. Είναι η έμπνευση που άντλησε η Salome Yachts από την Bugatti Type 57 SC, μετατρέποντας ένα υπεράνω κάθε υποψίας tender σε ένα πραγματικό έργο τέχνης.

Ένα γλυπτό που όχι τυχαία «υπογράφει» ο Etienne Salome, σχεδιαστής της Bugatti La Voiture Noire, ο οποίος έχει βαλθεί να αλλάξει τη μάλλον αποκρουστική εικόνα των πολυτελών yachts προσδίδοντας χαρακτηριστικά που μπορεί να συναντήσει κανείς μόνον σε εξεζητημένες τετράτροχες προτάσεις.

Η συνδυαστική απόδοση των δύο κινητήρων της Volvo Penta φτάνει τους 880 ίππους χάρη στους οποίους μπορεί να αναπτύξει τη μέγιστη ταχύτητα των 60 κόμβων (111 χλμ./ώρα).Το Atlantic, όπως ονομάζεται το βοηθητικό σκάφος της Salome Yachts, έχει την ικανότητα μεταφοράς έως και εννέα ατόμων φτάνοντας σε μήκος τα 36 πόδια (εννέα μέτρα).

Στον προαιρετικό εξοπλισμό του Atlantic περιλαμβάνεται ένα σύστημα που επιτρέπει την αυτόνομη πρόσδεση, ενώ στο γυάλινο cockpit συναντάς –μεταξύ άλλων- ένα υψηλής πιστότητας ηχοσύστημα με συνολικά δώδεκα ηχεία.

Τα μόλις δώδεκα αντίτυπα που πρόκειται να δημιουργηθούν θα διατεθούν προς πώληση στην τιμή των 1,6 εκατομμυρίων ευρώ έκαστος, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται φυσικά τα… extra με τα οποία θα θελήσει κανείς να «ντύσει» το βοηθητικό σκάφος ενός υπερπολυτελούς super yacht.