Σαν σήμερα άφησε την τελευταία της πνοή η «Βασίλισσα» του Nurburgring (video)


Η Sabine Schmitz, η ταχύτερη γυναίκα που πέρασε από την πίστα του Nurburgring μπόρεσε να κερδίσει να χρονόμετρα, όχι όμως και τον καρκίνο.

  • ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/3/2024

Ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι κατά βάση «αντρική» υπόθεση, υπάρχουν όμως φωτεινές εξαιρέσεις που έρχονται για να επιβεβαιώσουν τον κανόνα.

Ανάμεσα σε αυτές τις εξαιρέσεις ανήκε και η Sabine Schmitz, η ταχύτερη γυναίκα που έχει περάσει από την πίστα του Nurburgring και έχει αναμετρηθεί ουκ ολίγες φορές με την «Πράσινη Κόλαση» του Nordschleife.

H Sabine Schmitz ήταν μεταξύ άλλων η μοναδική γυναίκα που έχει τερματίσει στην πρώτη θέση του 24ωρου αγώνα στο Nurburgring το 1996 και μια εμβληματική φιγούρα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

 

Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε φιλοξενηθεί και στη δημοφιλέστερη εκπομπή αυτοκινήτου στον πλανήτη, το Top Gear, επιδεικνύοντας μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών τις σπάνιες δεξιότητές της.

Σε μία από τις εμφανίσεις είχε ολοκληρώσει τα 20,8 km της πίστας του Nurburgring σε μόλις 10 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα, πίσω από το τιμόνι ενός Ford Transit, προκαλώντας τον θαυμασμό όλων.

Έχοντας μεγαλώσει κοντά στην περιοχή του Nurburgring ήταν σχεδόν αναπόφευκτο να μπλέξει με την ταχύτητα και να συνδέσει το όνομά της με την εμβληματική διαδρομή. Εκτός από τις μεγάλες αγωνιστικές επιτυχίες που είχε βάλει την υπογραφή της, ήταν οδηγός του «Ring Taxi» για πολλά χρόνια και σύμφωνα με δηλώσεις της είχε κάνει περισσότερους από 30.000 γύρους στην πίστα

H Sabine Schmitz άφησε την τελευταία της πνοή, σαν σήμερα, στις 16 Μαρτίου του 2021, σε ηλικία 51 ετών, μετά από μια γενναία μάχη με την επάρατη νόσο που κράτησε σχεδόν 4 χρόνια.

H βασίλισσα του Nurburgring κέρδισε τα χρονόμετρα, όχι όμως και τον καρκίνο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Bianca Bustamante: Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα οδηγός στις ακαδημίες της McLaren

Σε αυτή τη χώρα μία στις τέσσερις Ferrari έχει γυναίκα οδηγό

Jessi Combs: Έρχεται το ντοκιμαντέρ για την ταχύτερη γυναίκα στον κόσμο (trailer)