Σε αναζήτηση νέων κεφαλαίων η Jaguar-Land Rover


Μετά από ένα καταστροφικό τετράμηνο, η Jaguar-Land Rover αναζητά νέα κεφάλαια που θα της επιτρέψουν να ανταπεξέλθει στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

  • KEIMENO: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/2/2019

Με απώλειες ύψους 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων έκλεισε το τελευταίο οικονομικό τετράμηνο για την Jaguar-Land Rover, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο τη θέση της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η ένταση στις οικονομικές σχέσεις ανάμεσα σε Η.Π.Α και Κίνα, η χαμηλή ζήτηση πετρελαιοκίνητων οχημάτων στην ευρωπαϊκή αγορά καθώς και οι συνέπειες της επικείμενης εξόδου της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δοκιμάζουν την αντοχή της Jaguar-Land Rover, η οποία αναζητά νέα κεφάλαια που θα εισρεύσουν στα ταμεία της και θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία της.

Το ποσό που οφείλει να συγκεντρώσει τους επόμενους 14 μήνες η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία παραμένει υπό τη σκέπη της Tata Motors, ανέρχεται σε ένα δισεκατομμύριο δολάρια, καθώς εκτός των άλλων είναι αναγκασμένη να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της γκάμας της.

Παράλληλα, η JLR στοχεύει στον περιορισμό του λειτουργικού της κόστους, περικόπτοντας το 10% των εργαζόμενων που απασχολεί σήμερα ποσοστό που αντιστοιχεί σε 4.500 θέσεις εργασίας. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι και το 2018 η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε μειώσει το εργατικό δυναμικό της, περικόπτοντας 1.800 θέσεις εργασίας.

Και όλα αυτά με την Tata Motors να μην διάγει τις καλύτερες των ημερών της, βλέποντας τη σταθερά φθίνουσα πορεία της Jaguar-Land Rover να βαθαίνει την οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια.