Σε δημοπρασία ένας σπάνιος προσομοιωτής οδήγησης από τoν Pininfarina


Ο σχεδιασμός του προήλθε από το κλασικό όχημα Cisitalia 202, ένα διθέσιο grand tourer το οποίο κυκλοφόρησε την δεκαετία του 1940.

  • 8/9/2021

O Pininfarina έχει καταγραφθεί στην ιστορία του αυτοκινήτου ως ένας σχεδιαστής όμορφων αυτοκινήτων. Για σχεδόν έναν αιώνα, ο θρυλικός ιταλικός σχεδιαστικός οίκος έχει σχεδιάσει αρκετά εμβληματικά αυτοκίνητα, όπως την Ferrari 458.

Εκτός όμως από αυτοκίνητα o Pininfarina κατασκεύασε και μερικούς προσομοιωτές οδήγησης. Πρόκειται για τον Leggenda eClassic Simulator, που δημιουργήθηκε από τoν Pininfarina σε συνεργασία με την εταιρία The Classic Car Trust (TCCT).

Σχεδιάστηκε για να αναπαράγει τη νοσταλγική αίσθηση της οδήγησης ενός κλασικού αυτοκινήτου. Ο σχεδιασμός, φυσικά, προήλθε από ένα κλασικό όχημα του Pininfarina, το Cisitalia 202. Είναι ένα διθέσιο grand tourer το οποίο κυκλοφόρησε την δεκαετία του 1940.

Και ακριβώς όπως το πραγματικό αυτοκίνητο στο οποίο βασίστηκε, αν και με ένα κάθισμα, αυτός ο προσομοιωτής οδήγησης έρχεται με την εντυπωσιακή επένδυση δέρματος Marrone Tobacco-Connolly στο εσωτερικό. Περιβάλλεται από ένα στενό εξωτερικό περίβλημα, χρώματος Argento Vivo, μια δημοφιλής κλασική απόχρωση.

Εκτός από τις λεπτομέρειες που φέρει αυτός ο προσομοιωτής οδήγησης, είναι ο πρώτος από τα εννέα χειροποίητα δείγματα από το εργοστάσιο του Pininfarina στο Cambiano της Ιταλίας. Παρά τη σπανιότητα του, έρχεται με «ένσημα» στο The eClassic Club και από τη συμμετοχή στην εφαρμογή eClassic Member για τρία χρόνια.

Στις 17 Σεπτεμβρίου του 2021 θα βγεί στο σφυρί στην τιμή των 139.000 ευρώ.