Σε ελεύθερη πτώση η παραγωγή στη Μ. Βρετανία


Για δωδέκατο συνεχή μήνα οι Βρετανοί βλέπουν την παραγωγή οχημάτων στη χώρα τους να μειώνεται, με τους κατασκευαστούν να αναζητούν ενόψει Brexit ήδη νέους προορισμούς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/6/2019

Νέα πτώση κατέγραψε τον Μάιο η παραγωγή οχημάτων στη Μ. Βρετανία δίνοντας συνέχεια σε ένα αρνητικό σερί που κρατά πλέον 12 μήνες.

Η μείωση τον Μάιο έφτασε το 16%, με τον συνολικό αριθμό των νέων οχημάτων που κατασκευάστηκαν στη Μ. Βρετανία να ξεπερνά οριακά τις 116 χιλιάδες.

Οι φόβοι για μια άναρχη έξοδο της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει οδηγήσει στους κατασκευαστές στην αναζήτηση εναλλακτικών προορισμών για την παραγωγή νέων οχημάτων, ωστόσο, αρνητική επίπτωση έχει και η πτώση στη ζήτηση πετρελαιοκίνητων οχημάτων.

Από την αρχή του έτους μέχρι και τον Μάιο, η Μ. Βρετανία έχει απολέσει το 21% της παραγωγικής δυνατότητάς της στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, γεγονός που έχει προκαλέσει και τη μείωση των εξαγωγών της χώρας.

Μάλιστα η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα όσο οι πιθανότητες για μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit λιγοστεύουν.