Σε περιορισμένη παραγωγή η Brabham BT62 (Video)


H BRABHAM AUTOMOTIVE ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΣΕ ΜΟΛΙΣ 70 ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΝ BT62 Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ FERRARI ΚΑΙ MCLAREN. ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.

  • 12/5/2020

Το 2018, η Brabham Automotive παρουσίασε την BT62, ένα νέο supercar που έχει στόχο να ανταγωνίζεται τα αντίστοιχα μοντέλα κορυφαίων κατασκευαστών όπως η Ferrari και McLaren. Το καινούργιο μοντέλο βασίστηκε στο αγωνιστικό της εταιρείας και διακρίνεται για την αεροδυναμική απόδοση του αμαξώματος. Όπως ανακοινώθηκε από τη βρετανική εταιρεία, το νέο μοντέλο θα κατασκευαστεί μόλις σε 70 μονάδες εντός του 2020, σε τρεις εκδόσεις: την Road Compliant, την Ultimate Track και την Competition. H τελευταία είναι η εκδοχή με την οποία η εταιρεία θα συμμετέχει σε αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής Αυτοκινήτων την περίοδο 2022-2023 και θα διατίθεται και σε ιδιωτικές ομάδες που θα συμμετέχουν σε αυτό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η BT62 θα κατασκευάζεται στην Αυστραλία (Αδελαΐδα), στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Fusion Capital, η οποία έχει επενδύσει στην Brabham Automotive. Εκεί έχει διαμορφωθεί κατάλληλα ένας χώρος 27.000 τετραγωνικών μέτρων στον οποίο υπάρχει τρισδιάστατος εκτυπωτής για τη δημιουργία των μερών του νέου μοντέλου, καθώς και η γραμμή παραγωγής της BT62, η οποία θα είναι χειροποίητη.

Επίσης, οι άνθρωποι της βρετανικής εταιρείας θα μπορούν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν τα μελλοντικά μοντέλα τους και θα δύνανται να κάνουν τις δοκιμές εξέλιξής τους στην πίστα «Bend Motorsport Park» η οποία βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις. Παρακάτω, μπορούμε να δούμε ένα βίντεο από τη διαδικασία εξέλιξης της Brabham BT62.