Σκασμένο λάστιχο στα 269 km/h! (Video)


Η γνώση, το ταλέντο, η εμπειρία και η ψυχραιμία του συγκεκριμένου οδηγού της Ferrari 488 Challenge Evo συντέλεσαν να έχει το απόλυτο κοντρόλ του αυτοκινήτου, όταν έσκασε το λάστιχο σε ταχύτητα σχεδόν 270 km/h.

  • KEIMENΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΠΗΓΗ: INSTAGRAM/POWERSLIDERLOVER
  • 28/9/2020

Είναι μία από τις καταστάσεις που απευχόμαστε να μας συμβεί. Να χάσει ξαφνικά τον αέρα του κάποιο ελαστικό του αυτοκινήτου μας ενώ οδηγούμε με ταχύτητα στον δρόμο. Η αντίδρασή μας σε μια τέτοια κατάσταση, συνήθως είναι ενστικτώδης και πιθανόν εσφαλμένη ως προς αυτό που πρέπει να κάνουμε.

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος οδηγός της Ferrari 488 Challenge Evo μάς δείχνει τον σωστό τρόπο αντίδρασης, ο οποίος είναι αποτέλεσμα αφοσίωσης και εμπειρίας (και ο οποίος μαθαίνεται έπειτα από πολλά λάθη που έχουν προηγηθεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις…).

Κατά τη διάρκεια του αγώνα στην πίστα του Misano, ο εν λόγω οδηγός της αγωνιστικής Ferrari κινούνταν με ταχύτητα 269 km/h όταν έσκασε ένα από τα ελαστικά του αυτοκινήτου. Κατάλαβε αμέσως τι συνέβη και αντέδρασε όπως έπρεπε για να σταματήσει το αυτοκίνητο χωρίς πρόβλημα για τον ίδιο και τους συναθλητές που ακολουθούσαν.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τον βλέπουμε να υπερδιορθώνει με το τιμόνι όσο χρειάζεται κάθε φορά ώστε να μειώσει την ταχύτητα του οχήματος, να το κρατήσει εντός πίστας και να βγει από αυτή όταν το αυτοκίνητο έχει χάσει τη φόρα του. Παρακάτω, μπορούμε να δούμε την αντίδραση που χάρισε στον οδηγό της Ferrari 488 Challenge Evo τον σεβασμό και τον θαυμασμό μας