Σκιαγραφώντας το μέλλον του Volkswagen Golf


Ένα σκίτσο, βγαλμένο από το μέλλον της Volkswagen αλλά και του Golf αποκαλύπτει τις βασικές σχεδιαστικές γραμμές που θα ακολουθήσει η επόμενη γενιά του δημοφιλούς μικρομεσαίου hatchback.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/12/2018

Τα σχέδια για το προσεχές μέλλον παρουσίασε η Volkswagen σε πρόσφατο συνέδριο που διοργάνωσε στην έδρα της, στο Wolfsburg της Γερμανίας, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων το πρώτο σκίτσο της νέας και πολυαναμενόμενης γενιάς του περίφημου Golf.

Μπορεί λοιπόν να μας χωρίζουν μερικοί μήνες από την αποκάλυψη του δημοφιλούς μικρομεσαίου, ωστόσο, η γερμανική φίρμα παραμένει φειδωλή ως προς τις πληροφορίες που σχετίζονται με αυτό, αρκούμενη σε ένα μάλλον αινιγματικό σκίτσο το οποίο αποτυπώνει τις απολύτως βασικές σχεδιαστικές γραμμές που πρόκειται να ακολουθήσει η όγδοη κατά σειρά γενιά του αυτοκινήτου.

Αντιθέτως, η Volkswagen δεν δίστασε να δώσει στο φως της δημοσιότητας μια εικόνα από την cabrio εκδοχή του T-Roc, η οποία επίσης αναμένεται εντός το 2019, επαναφέροντας τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στην ευρύτερη κατηγορία των οχημάτων με υφασμάτινη οροφή.

Η αρχή, πάντως, θα γίνει με το εμπορικό λανσάρισμα του μικροότερου σε διαστάσεις και πιο προσιτού crossover της Volkswagen που δεν είναι άλλο από το T-Cross, ενώ ο επίλογος θα δοθεί στα τέλη της επόμενης χρονιάς με την έκδοση παραγωγής του ID, το οποίο και θα σηματοδοτήσεις τη στροφή της γερμανικής φίρμας στις αμιγώς ηλεκτροκίνητες προτάσεις.