Το Skoda Rapid ζει!


ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΑΝΣΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ SKODA SCALA ΤΟ RAPID ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΓΚΑΜΑ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΣΕ ΑΓΟΡΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/10/2019

Τη δεύτερη κατά σειρά γενιά του Skoda Rapid αποκαλύπτει το σκίτσο που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανίας, υπενθυμίζοντας ότι η εμπορική πορεία ενός αυτοκινήτου που αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στα Fabia και Octavia πρόκειται να συνεχιστεί.

Όχι βέβαια στην Ευρώπη, όπου τη θέση του πήρε το Skoda Scala αλλά σε εξίσου σημαντικές αγορές όπως αυτές της Κινάς και της Ρωσίας.

Κρίνοντας από το πρώτο δείγμα γραφής, το νέο Skoda Rapid θα ακολουθήσει τα σύγχρονα σχεδιαστικά πρότυπα της τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανίας, υιοθετώντας παράλληλα και την αρχιτεκτονική MQB.

Αρχικώς θα προσφέρεται σε τετράθυρες εκδόσεις, ωστόσο, στη συνέχεια θα διατεθεί και σε hatchback διαμορφώσεις.

Μένει να αποδειχθεί αν για τις συγκεκριμένες αγορές θα διατηρηθεί η επιλογή του ατμοσφαιρικού κινητήρα βενζίνης των 1,6 λίτρων ή αν θα υπάρξουν και ισχυρότερες εκδοχές που θα εφοδιάζονται με τους γνώριμους TSI κινητήρες.

Διαβάστε εδώ τη δοκιμή του Skoda Scala 1.5 TSI Evo