Σοκ στη Θεσσαλονίκη! Μητέρα κλείδωσε βρέφος στο αυτοκίνητο και πήγε για ψώνια


Το αυτοκίνητο βρισκόταν σε μη στεγασμένο χώρο στάθμευσης, με την 22χρονη μητέρα και την 27χρονη φίλη της να εντοπίζονται από την Αστυνομία εντός του πολυκαταστήματος.

  • ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/5/2023

Αστυνομικοί του Τμήματος Πυλαίας-Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν μπροστά σε ένα ιδιαίτερα ασυνήθιστο θέαμα το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν τεσσάρων μηνών βρέφος βρέθηκε κλειδωμένο μέσα σε αυτοκίνητο, σε εξωτερικό χώρο στάθμευσης γνωστού πολυκαταστήματος της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, TyposThess, το περιστατικό έλαβε χώρα στο εμπορικό κέντρο Mega Outlet. Οι δυνάμεις της αστυνομίας κινητοποιήθηκαν μετά από σχετική ενημέρωση πολίτη, ο οποίος κάλεσε τις αρχές μόλις αντιλήφθηκε ότι το μωρό βρισκόταν μόνο του μέσα στο όχημα, για τουλάχιστον 40 λεπτά.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει ότι οι υπεύθυνες για το συγκεκριμένο συμβάν είναι δύο γυναίκες, η 22χρονη μητέρα του βρέφους κι η 27χρονη οδηγός του οχήματος. Το μωρό ήταν κλειδωμένο μέσα στο αυτοκίνητο με το παράθυρο μισάνοιχτο, κι οι δύο γυναίκες εντοπίστηκαν στο πολυκατάστημα, όπου και τις συνέλαβαν.

Σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας επιβεβαιώνει ότι «από το Τμήμα Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη σχηματίσθηκε δικογραφία για έκθεση κατά συναυτουργία σε βάρος της μητέρας, αλλά και της οδηγού του οχήματος.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας: «Μεσημβρινές ώρες χθες (05-05-2023), πλήρωμα εποχούμενης περιπολίας του Αστυνομικού Τμήματος Πυλαίας – Χορτιάτη, έπειτα από σχετική ενημέρωση πολίτη, διαπίστωσε ότι βρέφος βρισκόταν μόνο του, εντός ασφαλισμένου οχήματος που είχε μισάνοιχτο ένα παράθυρο και ήταν σταθμευμένο σε εξωτερικό χώρο πολυκαταστήματος, στην περιοχή της Πυλαίας,

«Άμεσα προσέτρεξαν στο σημείο και έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις των ιδιοκτητών του, ανευρέθησαν η 22χρονη μητέρα του βρέφους, καθώς και η 27χρονη ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου, οι οποίες εντοπίστηκαν σε χώρους του πολυκαταστήματος, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι απουσίαζαν για αρκετή ώρα, εκθέτοντας σε κίνδυνο το βρέφος.»