Sold out για το Opel Mokka-e


Μια απρόσμενη εμπορική επιτυχία βιώνουν οι άνθρωποι της Opel βλέποντας την παραγωγή του ηλεκτροκίνητου Mokka για το 2021 να έχει ήδη εξαντληθεί.

  • Κείμενο: Γιάννης Αδάναλης, Φωτ.: Αρχείο
  • 13/1/2021

Με το δεξί ξεκίνησε τις εμπορικές υποχρεώσεις του το νέο Opel Mokka στην ευρωπαϊκή αγορά καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, οι ηλεκτροκίνητες εκδόσεις του αστικών διαστάσεων crossover έχουν ήδη γίνει ανάρπαστες.

Ειδικότερα, η παραγωγή του ηλεκτροκίνητου Opel Mokka έχει ήδη εξαντληθεί και σε αγορές, όπως η γερμανική, ο χρόνος παράδοσης φτάνει ακόμα και τους 20 μήνες.

Το γεγονός αυτό οδήγησε την Opel στην απόφαση να ακυρώσει παραγγελίες που έχει ήδη δεχθεί, καθώς δεν έχει τη δυνατότητα να παραδώσει σε εύλογο χρονικό διάστημα τα αυτοκίνητα στους υποψήφιους ιδιοκτήτες τους.

Σε αυτούς τους πελάτες που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μέσα στο 2021 το Mokka-e, η Opel θα προσφέρει την ηλεκτροκίνητη έκδοση του Corsa και μάλιστα σε μια εξαιρετικά δελεαστική τιμή, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να χρυσώσει το… χάπι της αδυναμίας της να ανταποκριθεί στην απρόσμενα αυξημένηζήτηση.

Το νέο Opel Mokka-e διατίθεται για προπαραγγελίες στη γερμανική αγορά από τον περασμένο Σεπτέμβριο με τιμή εκκίνησης τα 32.990 ευρώ και με το όφελος που προσφέρεται από το γερμανικό κράτος για την αγορά ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος να φτάνει στη συγκεκριμένη περίπτωση τα 9.570 ευρώ.

Ουσιαστικά, λοιπόν, το ηλεκτροκίνητο Opel Mokka ξεκινούσε από τα 23.420 ευρώ, τιμή άκρως δελεαστική για μία αγορά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της γερμανικής.

Να θυμίσουμε ότι το Opel Mokka-e βασίζεται στην πλατφόρμα που έχει γίνει γνωστή με την κωδική ονομασία e-CMP και έχει γαλλικές ρίζες (βλέπε PSA Group), ενώ δανείζεται και το σύστημα κίνησης που συναντήσαμε για πρώτη φορά στην αντίστοιχη έκδοση του Peugeot e-2008.

Ο ηλεκτροκινητήρας των 136 ίππων αντλεί ενέργεια από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 50 kWh, με την αυτονομία να διαμορφώνεται στα 324 χιλιόμετρα.    

Στην Ελλάδα το νέο Opel Mokka ξεκινά στην έκδοση βενζίνης του 1,2 λίτρου, απόδοσης 100 ίππων από τα 17.971 ευρώ, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει μέχρι σήμερα γνωστή η τιμή της ηλεκτροκίνητης έκδοχής του.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτές είναι οι κορυφαίες εκδόσεις του νέου Opel Mokka

Δοκιμάζουμε στην Ελλάδα το ηλεκτροκίνητο Peugeot e-2008