Σπάει όλα τα κοντέρ των πωλήσεων η Ferrari


H χρονιά έχει ξεκινήσει ιδανικά για την φημισμένη ιταλική μάρκα η οποία αναμένεται να κλείσει το 2019 για πρώτη φορά πάνω από τις 10.000 μονάδες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/5/2019

Μπορεί εμείς εδώ να κοντεύουμε μία δεκαετία κρίσης και οικονομικής (και όχι μόνο) μιζέριας, όμως ο υπόλοιπος πλανήτη συνεχίζει να ζει σε κανονικούς ρυθμούς. Κάτι που φαίνεται και από τις πωλήσεις των πανάκριβων supercars όπου εκτός της Ferrari, και η Lamborghini αλλά και η McLaren σπάζουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Για την Ferrari πάντως το 2019 έχει ξεκινήσει με απίστευτη "φόρα", συνεχίζοντας την ανοδική πορεία που είχε μία ακόμα εξαιρετική χρονιά όπως ήταν το 2018.  Το πρώτο τετράμηνο έχει ήδη αύξηση κατά 23% σε σύγκριση με πέρσι, έχοντας πουλήσει 2.610 αυτοκίνητα. Αν συνεχιστεί αυτή η άνοδος, η ιταλική μάρκα θα ξεπεράσει για πρώτη φορά φέτος το ιστορικό ρεκόρ των 10.000 μονάδων.

Η μεγαλύτερη άνοδος έχει σημειωθεί στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας (και δη της Κίνας) με 79% ενώ και στις ΗΠΑ οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί κατά 27%. Ατμομηχανή των πωλήσεων είναι τα μοντέλα με τον V8 κινητήρα που αυξήθηκαν σε ποσοστό 30,6% ενώ τα V12 είχαν μικρότερη άνοδο στο 4,1%, ενώ πιο δυναμική άνοδο παρουσίασε η Portofino. 

Όσο για το μέλλον τα πράγματα μοιάζουν ακόμα πιο ρόδινα. Το 2018 θα είναι μία πλήρης χρονιά για τις 488 Pista και 488 Pista Spider ενώ από του χρόνου θα μπει στην γκάμα και η F8 Tributo. Και βέβαια όλοι περιμένουν την παρουσίαση του πρώτου SUV της Ferrari (κάτι που θα γίνει μετά το 2020), της Purosangue, η οποία όπως και στην περίπτωση της Lamborghini Urus αναμένεται να εκτοξεύσει σε άλλα επίπεδα τις πωλήσεις της Ferrari στη νέα δεκαετία.