Sportscars της δεκαετίας του 1980 βγαλμένα από τη ναφθαλίνη


Η συγκεκριμένη συλλογή μοντέρνων κλασικών αυτοκινήτων αξίζει μνείας επειδή καθένα από αυτά έχει πολύ λίγα χιλιόμετρα στο οδόμετρό του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΣΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 11/11/2020

Πολλές φορές, οι ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων τα χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους για να χαίρονται την οδήγησή τους και να πραγματοποιούν το όνειρό τους. Βεβαίως, στο πέρασμα του χρόνου, αυτή η διαδικασία μειώνει την αξία των οχημάτων σε περίπτωση που μεταπωληθούν από τον παρόντα κάτοχό τους

.

Ωστόσο, κάποιοι προτιμούν να τα βάζουν στο γκαράζ τους και να τα μεταχειρίζονται ως εκθέματα παρά ως μέσο μεταφοράς ή απόλαυσης της οδήγησης. Το θετικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι το αυτοκίνητο διατηρεί καλύτερη αξία μεταπώλησης και βρίσκεται όσο το δυνατόν πλησιέστερα στην αρχική μορφή του, αρκεί να συντηρείται σωστά.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η συλλογή μοντέρνων κλασικών οχημάτων αποτελείται από πέντε αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1980. Κανένα από αυτά δεν έχει διανύσει περισσότερα από 6.500 km (4.000 μίλια) από την στιγμή που πρωτοαγοράστηκε μέχρι σήμερα.

Εν προκειμένω, τα λιγότερα έχει μια Lotus Esprit X180R, το οδόμετρο της οποίας γράφει 499 μίλια (803 km). Επίσης, στη συλλογή υπάρχουν μία Lamborghini LM002 με 1.200 μίλια (1.931 km), μία Lamborghini Jalpa με 2.668 μίλια (4.293 km), μία Lamborghini Countach και μία Mercedes-Benz SEC 6.0 AMG.

Για τις δύο τελευταίες δεν ανακοινώθηκαν οι ενδείξεις στο οδόμετρό τους. Στην LM002 υπάρχουν ακόμη τα αυθεντικά προστατευτικά καλύμματα για τα εμπρός καθίσματα, ενώ η AMG διαθέτει πολλά γνήσια έγγραφα.