Στα προσεχώς το πρώτο ηλεκτροκίνητο Mazda


Στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο πρόκειται να παρουσιάσει η Mazda την πρώτη ηλεκτροκίνητη πρόταση της ιστορίας της, η οποία θα αποτελέσει την απαρχή μιας νέας σειράς μοντέλων.

  • KEIMENO: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/9/2019

Σε μια κατηγορία αυτοκινήτων από την οποία απείχε μέχρι σήμερα πρόκειται να δραστηριοποιηθεί στο προσεχές μέλλον η Mazda. Αφετηρία για την ηλεκτροκίνητη εποχή της ιαπωνικής φίρμας θα αποτελέσει η έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο, η οποία και θα ανοίξει τις πύλες της στα τέλη Νοεμβρίου.

Εκεί η Mazda θα αποκαλύψει την πρώτη ηλεκτροκίνητη πρόταση στην ιστορία της, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί μέχρι σήμερα αν θα πρόκειται για ένα –ακόμα- φουτουριστικό πρωτότυπο ή για ένα τετράτροχο που δεν θα απέχει πολύ από τη γραμμή παραγωγής.

Αν και η Mazda πραγματοποιεί ήδη δοκιμές εξέλιξης με την ηλεκτροκίνητη εκδοχή του CX-3, στο Τόκιο δεν πρόκειται να παρουσιαστεί η συγκεκριμένη πρόταση αλλά ένα τετράτροχο το οποίο με τη σειρά του θα αποτελέσει και την απαρχή μιας νέας σειράς μοντέλων.

Επιστρέφοντας στο ηλεκτροκίνητο CX-30 το οποίο έχει γίνει γνωστό με την κωδική ονομασία e-TPV, η Mazda έχει επιλέξει για την κίνησή του ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 141 ίππων και για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας μια συστοιχία μπαταριών χωρητικότητας 35,5 kWh.