Στα σκαριά η V8 έκδοση του Ford Ranger Raptor


ΤΟ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ FORD RANGER RAPTOR ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΚΤΑΚΥΛΙΝΔΡΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ MUSTANG.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/1/2020

Την ίδια στιγμή που η Ford προετοιμάζεται για το εμπορικό λανσάρισμα της πρώτης ηλεκτροκίνητης πρότασης στην ιστορία της, του πολυδιαφημισμένου Mustang Mach E, οι μηχανικοί της μπλε οβάλ φίρμας εργάζονται πυρετωδώς ώστε να προσφέρουν στο επιβλητικό σε διαστάσεις και προδιαγραφές Ranger Raptor τον κινητήρα που του αξίζει.

Σύντομα, λοιπόν, το Raptor το οποίο έχει ξεκινήσει τη σταδιοδρομία του και στην ευρωπαϊκή αγορά γνωρίζοντας απρόσμενη επιτυχία, θα αποκτήσει μια νέα έκδοση για την κίνηση της οποίας θα φροντίζει ένας οκτακύλινδρος κινητήρας 5,0 λίτρων.

Ο τελευταίος θα προέλθει από την Mustang GT παράγοντας 450 ίππους και 529 Nm ροπής, χωρίς παρόλα αυτά να αποκλείεται η προσαρμογή της απόδοσής του στις ιδιαίτερες απαιτήσεις ενός pickup.

Μένει να αποδειχθεί αν το οκτακύλινδρο Ford Ranger Raptor θα φτάσει έως την ευρωπαϊκή αγορά ή αν οι αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων το κρατήσουν μακριά από τους δρόμους της γηραιάς ηπείρου.