Σταματάει η παραγωγή του Renault Talisman


Στις αρχές του 2022 η Renault ολοκληρώνει την παραγωγή του Talisman. Τι γνωρίζουμε για τον αντικαταστάτη του. 

  • 10/12/2021

Η εμπορική καριέρα του Renault Talisman πλησιάζει στο τέλος της μετά από έξι χρόνια στην αγορά. Το γαλλικό μεσαίο μοντέλο που παρουσιάστηκε το 2015 και ήρθε να αντικαταστήσει τη Laguna  προσφερόταν ως 4πορτο σεντάν και station wagon.

Η Renault  θα τερματίσει την παραγωγή του λίγους μήνες νωρίτερα από το αναμενόμενο τέλος του κύκλου ζωής του μοντέλου, που θυμίζουμε ότι είχε ανανεωθεί μόλις στις αρχές του 2020. Οι πωλήσεις του Talisman δεν ήταν καλές και η γαλλική εταιρεία φαίνεται να εστιάζει πλέον στο επερχόμενο Megane E-Tech και την γκάμα των crossover της με τα Captur, Kadjar, Arkana και το αναμενόμενο Austral.

Την ίδια τύχη φαίνεται πως θα έχουν στο άμεσο μέλλον και άλλα τρία πολυμορφικά μοντέλα των Γάλλων και άλλοτε best sellers. Τα Scénic, Grand Scénic, αλλά και το Espace, ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα και χαρακτηριστικά μοντέλα της Renault  θα πέσουν θύματα της εμπορικής επέλασης των crossover/SUV και όπως όλα δείχνουν δεν θα έχουν αντικαταστάτες μόλις τελειώσει ο κύκλος ζωής τους.

Η παραγωγή του Renault Talisman θα σταματήσει τον Φεβρουάριο του 2022 και για τον θεωρητικό αντικαταστάτη του που μάλλον θα είναι ένα μεσαίο SUV με σπορ αισθητική και coupe χαρακτηριστικά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2024