Το Renault Austral θα είναι ο διάδοχος του Kadjar! (Video)


Το πλήρως υβριδικό μεσαίο SUV που θα διαδεχθεί το Renault Kadjar είναι σχεδόν έτοιμο και θα έχει καινούριο όνομα. Το νέο Renault Austral και όλα όσα γνωρίζουμε έως τώρα για αυτό.

  • 6/12/2021

Ο εμπορικός βίος του Renault Kadjar φτάνει στο τέλος του και όπως ήθελαν οι φήμες, ο διάδοχός του θα είναι υβριδικός και πλήρως ηλεκτρικός με ένα εντελώς νέο όνομα, νέα εμφάνιση και νέες τεχνολογίες. Αυτό έγινε γνωστό μέσα από το ολιγόλεπτο βίντεο που δημοσίευσε η γαλλική μάρκα στο YouTube, στο οποίο βλέπουμε την Sylvia Dos Santos, υπεύθυνη για την ονοματοδοσία των μοντέλων της Renault να μας εξηγεί την σκέψη πίσω από τα ονόματα των μοντέλων της μάρκας.

Το νέο Renault Austral θα είναι το ολοκαίνουριο μεσαίο SUV των Γάλλων, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η γαλλική εταιρεία, το όνομα του οποίου προέρχεται από τη λατινική λέξη “australis”.  Η λέξη Austral φέρνει στο νου φυσικά την Αυστραλία και τη ζέστη στο νότιο ημισφαίριο της γης. «Το Austral φέρνει στο νου τη ζωντάνια και τη ζέστη του νότιου ημισφαιρίου. Είναι ένα όνομα που σε καλεί να ταξιδέψεις και είναι τέλειο για SUV. Η ονομασία εμπερικλείει μια αρμονία, προφέρεται εύκολα και έχει διεθνή απήχηση». αναφέρει χαρακτηριστικά η Sylvia Dos Santos.

Εμφανισιακά, οι επιρροές από το πρόσφατα αποκαλυφθέν πλήρως ηλεκτρικό Megane E-Tech είναι παραπάνω από εμφανείς στις πρώτες επεξεργασμένες εικόνες που έχουμε στη διάθεσή μας. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το νέο Renault Austral θα έχει μήκος 4,5 μέτρων και θα βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική με το συγγενικό καινούριο Nissan Qashqai. Αυτό σημαίνει πως θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CMF-C και θα διατηρήσει τους κινητήρες βενζίνης και ντίζελ στην γκάμα του. Περιμένουμε να δούμε μία αναβαθμισμένη έκδοση του 1.3 TCe τούρμπο κινητήρα με απόδοση 140 ίππων με βελτιωμένες «περιβαλλοντικές» επιδόσεις, καθώς και υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις. Θεωρείται βέβαιο επίσης πως θα δούμε και πλήρως ηλεκτρική έκδοση E-Tech.

Το εμπορικό λανσάρισμα του νέου Renault Austral είναι προγραμματισμένο για την άνοιξη του 2022.