Stellantis: "Παύση" στο εργοστάσιο παραγωγής van στην Ιταλία


H έλλειψη σε κινητήρες Peugeot και Citroen ανάγκασαν την εταιρεία να πατήσει "παύση" στο εργοστάσιο παραγωγής ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων στην κεντρική Ιταλία.

  • 1/9/2022

Η Stellantis θα σταμάτησε την λειτουργία του εργοστασίου κατασκευής van Sevel, στην κεντρική Ιταλία, από την Τετάρτη έως το Σάββατο, λόγω έλλειψης προμηθειών ανταλλακτικών, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας την περασμένη Τρίτη.

Η αυτοκινητοβιομηχανία λαμβάνει αποφάσεις για τις δραστηριότητές της σε καθημερινή βάση, από εργοστάσιο σε εργοστάσιο από την έναρξη της πανδημίας του COVID, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο Nicola Manzi, ο τοπικός επικεφαλής του συνδικάτου μηχανικών μετάλλων UILM, είπε ότι η παύση αυτή αφορά και τους 5.300 υπαλλήλους στο μεγαλύτερο εργοστάσιο ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της Ευρώπης.

«Το εργοστάσιο έχει σταματήσει για περισσότερες από 30 ημέρες από την αρχή του έτους λόγω ελλείψεων εξαρτημάτων και αυτό θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Manzi.

«Το βιβλίο παραγγελιών του Sevel είναι γεμάτο, αλλά δεν καταφέρνουμε να ικανοποιήσουμε τη ζήτηση», είπε.

Με ετήσια παραγωγική ικανότητα άνω των 300.000 μονάδων, η Sevel παράγει ελαφρά επαγγελματικά οχήματα με τις μάρκες Fiat, Peugeot και Citroen. Το συνδικάτο μηχανικών μετάλλων FIOM ανέφερε σε δήλωσή του ότι η διακοπή οφείλεται σε έλλειψη στην προμήθεια κινητήρων για τις μάρκες Peugeot και Citroen.