Στη Γενεύη το Hyundai Kona Electric


Με αυτή την teaser εικόνα η Hyundai επιβεβαίωσε την πρεμιέρα της αμιγώς ηλεκτροκίνητης εκδοχής του Kona, στη Γενεύη

  • 7/2/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Με αυτή την teaser εικόνα που βλέπετε η κορεατική εταιρία επιβεβαίωσε την πρεμιέρα της αμιγώς ηλεκτροκίνητης εκδοχής του Kona, αρχές Μαρτίου, στο σαλόνι της Γενεύης.

Νωρίτερα στις 27 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η διαδικτυακή παρουσίασε του νέου ηλεκτρικού μοντέλου της Hyundai που θα βασιστεί στο Kona. Το νέο EV θα τοποθετηθεί δίπλα στις ηλεκτροϋβριδικές εκδοχές του Ioniq και από τα λίγα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά είναι πως η αυτονομία θα φτάνει τα 470 km με μία μόνο φόρτιση και σύμφωνα με το νέο κύκλο μέτρησης WLTP.

To νούμερο αυτό είναι πραγματικά εντυπωσιακό και λογικά θα πρέπει να περιμένουμε μία συστοιχία μπαταριών με χωρητικότητα περίπου 35-40 kWh. Ωστόσο, οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν να επιλέξουν και μία φτηνότερη έκδοση με μικρότερες μπαταρίες και αυτονομία.

Η διάθεση του Kona Electric θα ξεκινήσει στην Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι και αυτόματα θα αναδείξει την Hyundai ως τον πρώτο κατασκευαστή που λανσάρει ένα καθαρά ηλεκτροκίνητο κόμπακτ SUV στην αγορά της γηραιάς ηπείρου. Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε προς τα τέλη του μήνα.