Στη γραμμή παραγωγής η ηλεκτροκίνητη BMW iX3


Ξεκίνησε η παραγωγή της BMW iX3 στο εργοστάσιο που διατηρεί η βαυαρική φίρμα στην Κίνα, απ’ όπου και θα προσφέρεται σε ολόκληρο τον πλανήτη.

  • 2/10/2020

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV της BMW αποτελεί γεγονός. Η πολυαναμενόμενη BMW iX3 μπήκε στη γραμμή παραγωγή στο εργοστάσιο που διατηρεί η βαυαρική φίρμα σε συνεργασία με την Briliance Automotive στην Κίνα.

Από την πόλη Shenyang, η BMW iX3 ξεκινά τη διεθνή καριέρα της, φτάνοντας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Στη χώρα μας αναμένεται τον Ιανουάριο του 2020, με τιμή που θα ξεκινά από τα 67.900 ευρώ.

Η BMW iX3 εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος θα κινεί τους πίσω τροχούς αποδίδοντας 286 ίππους και 400 Nm ροπής.

Για την ώρα, μάλιστα, η γερμανική φίρμα δεν σχεδιάζει την εξέλιξη τετρακίνητης έκδοσης θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διατηρήσει τις εντυπωσιακές επιδόσεις του αυτοκινήτου σε επίπεδο αυτονομίας.

Για του λόγου το αληθές, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 80 kWh  επιτρέπουν στο βαυαρικό SUV να καλύπτει μια απόσταση 460 χιλιομέτρων, την ίδια στιγμή που η ικανότητα φόρτισης στα 150 kw, εξασφαλίζει τη δυνατότητα να ανακτήσει έως και το 80% της ενεργειακής χωρητικότητας των μπαταριών της σε 34 λεπτά.

Σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις, χάρη στην απόδοση των 286 ίππων του ενός και μοναδικού ηλεκτρικού μοτέρ, η BMW iX3 επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 6,8 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα.