Στη μεγάλη οθόνη ο «Ιππότης της ασφάλτου» και ο «ΚΙΤΤ» (Video)


Σύμφωνα με δημοσίευμα στον αμερικανικό Τύπο, ο σκηνοθέτης James Wan πρόκειται να επαναφέρει στον κινηματογράφο αυτή τη φορά τον «Knight Rider» και το εκπληκτικό αυτοκίνητό του, τον «KITT».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙO.
  • 8/8/2020

Τη δεκαετία του 1980, το αμερικανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NBC δημιούργησε την τηλεοπτική σειρά «Knight Rider» η οποία έμελλε να μείνει κλασική μεταξύ των φίλων της αυτοκίνητης και όχι μόνο. Με φυσικό πρωταγωνιστή τον ηθοποιό David Hasselhoff, στον ρόλο του «Michael Knight», αλλά ουσιαστικό πρωταγωνιστή το εκπληκτικών ικανοτήτων και τεχνολογίας αυτοκίνητό του, τον «KITT», η σειρά ολοκληρώθηκε σε 90 επεισόδια τα οποία προβλήθηκαν μεταξύ 1982-1986.

Όπως έγινε γνωστό, ο σκηνοθέτης James Wan (ο οποίος δημιούργησε και την ταινία «Furius 7», μεταξύ άλλων), πρόκειται να μεταφέρει στο κινηματογραφικό πανί την ιστορία του «Ιππότη της ασφάλτου», όπως ήταν ο τίτλος της τηλεοπτικής σειράς όταν προβλήθηκε στην Ελλάδα. Προς το παρόν, δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες πληροφορίες που να αφορούν στους σεναριογράφους, στη διανομή ή πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα.

 

Έτσι είναι άγνωστο εάν στην κινηματογραφική μεταφορά της σειράς θα συμμετέχουν με κάποιο τρόπο είτε ο David Hasselhoff, είτε ο «KITT», δηλαδή η μαύρου χρώματος Pontiac Firebird Trans Am. Η ονομασία του οχήματος προερχόταν από τα αρχικά του φανταστικής εταιρείας «Knight Industries Two Thousand» (σε μια εποχή όπου το έτος 2000 ήταν σχετικά μακριά ακόμη). Ας θυμηθούμε το τρέιλερ με τους τίτλους αρχής της τηλεοπτικής σειράς.