Στη συλλεκτική Toyota GR Supra Α91-CF το ανθρακόνημα περισσεύει!


Η Toyota GR Supra Α91-CF, θα παραχθεί σε 600 αντίτυπα μονάχα και θα ξεχωρίζει από τα ανθρακονημάτινα μέρη της στο αμάξωμα, τις 19άρες μαύρες ζάντες αλουμινίου και τα φρένα της Brembo.

  • 3/6/2021

Συνεχίζοντας να καλύπτουμε τα δρώμενα που αφορούν τη νέα Toyota GR Supra, σας φέρνουμε φρεσκότερες ειδήσεις. Η ιαπωνική εταιρεία δημοσιεύει φωτογραφίες μιας καινούργιας έκδοσης του coupe, που ονομάζεται «Α91-CF» και θα παραχθεί σε 600 μονάδες μόλις.

Η τελευταία, αν και δεν διαθέτει μηχανικές διαφοροποιήσεις, αλλά μόνο αισθητικές αλλαγές, ίσως βάλει σε δεύτερες σκέψεις όσους θα περίμεναν ενδεχομένως το επερχόμενο Nissan Z. Η πιο σπορτίφ CF περιλαμβάνει νέα πρόσθετα μέρη για τους προφυλακτήρες, μαρσπιέδες στο πλάι και αεροτομή πίσω, τα οποία είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα.

Ως επιλογή για το εξωτερικό χρώμα του αμαξώματος, οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να παραγγείλουν μεταξύ του Absolute Zero white, του Nitro Yellow ή του Phantom Matte Grey, ενώ ανεξάρτητα από αυτό, οι 19άρες ζάντες αλουμινίου θα έχουν αποκλειστικά matte-black απόχρωση. Στο εσωτερικό, το κόκκινο χρώμα θα εναλλάσσεται με το μαύρο, ενώ οι επενδύσεις θα συνδυάζουν δέρμα και alcantara.

Η συλλεκτική Toyota GR Supra CF δεν θα διατίθεται με τον 2λιτρο κινητήρα, αλλά μόνο με τον 6κύλινδρο των 3 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει 387 ίππους και θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με οκτώ σχέσεις της ZF.

Από πλευράς επιδόσεων, η διαδικασία επιτάχυνσης από στάση και μέχρι τα 100 χλμ./ώρα θα γίνεται σε 3,9 δευτερόλεπτα. Η Toyota θα λανσάρει τη συγκεκριμένη Supra με την ανάρτηση Adaptive Variable Sport (AVS), καθώς και το ενεργό πίσω διαφορικό που είχε παρουσιάσει πριν μερικούς μήνες. Το σύστημα πέδησης έχει αναλάβει η κορυφαία στο είδος της, Brembo.

Οι υπόλοιπες αλλαγές για τη Supra, της οποίας οι πωλήσεις ξεκινούν το φθινόπωρο, είναι η διάθεση κόκκινου εσωτερικού για την 3λιτρη έκδοση Premium, standard θερμαινόμενα καθίσματα και συμβατότητα με το σύστημα Apple CarPlay, για τα μοντέλα που θα εξοπλίζονται με το πακέτο Premium Audio.