Στη Θάσο η 11η Βαλκανική Συνάντηση VW Bus Camper Van


Οι φίλοι του αυτοκινούμενου Volkswagen Bus Camper Van δίνουν ραντεβού στη Θάσο το χρονικό διάστημα 8-10 Ιουλίου για όπου θα διεξαχθεί για ενδέκατη χρονιά η Βαλκανική Συνάντηση των ιδιοκτητών του κλασικού βαν της γερμανικής εταιρείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 28/5/2022

Την εκδήλωση διοργανώνει η Ελληνική Λέσχη φίλων των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων Volkswagen Bus Camper Van, οι υπεύθυνοι της οποίας επέλεξαν τη Θάσο και το κάμπινγκ «Πρίνος» που υπάρχει εκεί για να φιλοξενήσουν τους Έλληνες και τους εκδρομείς από όμορες, βαλκανικές χώρες ή και από πιο μακρινά κράτη.

Συγκεκριμένα, τα στελέχη της Λέσχης αναμένουν τη συμμετοχή τουλάχιστον 600 ατόμων, αφενός από βαλκάνιες χώρες αφετέρου και από κάποιες της κεντρικής Ευρώπης (π.χ. Τσεχία, Γερμανία, Ουγγαρία), ενώ δεν αποκλείουν να έρθουν κάποιοι και από πιο μακριά, π.χ. από τις ΗΠΑ ή και άλλες αμερικανικές χώρες.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η Λέσχη, τουλάχιστον 200 αυτοκινούμενα Volkswagen Camper σε κάθε μορφή διασκευασμένου αμαξώματος και έτους κατασκευής θα παραβρεθούν μεταξύ 8-10 Ιουλίου στο όμορφο το νησί του βορείου Αιγαίου. Σκοπός της συγκέντρωσης είναι να γνωριστούν συμμετέχοντες σε αυτή, να περάσουν ευχάριστα και να απολαύσουν τη φιλοξενία και τις ομορφιές της Θάσου.

Είναι η ενδέκατη χρονιά που διοργανώνεται η συγκεκριμένη εκδήλωση. Η πρώτη φορά ήταν το 2011, όπου έγινε στην Πιερία, και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε χρονιά σε διαφορετική χώρα και τοποθεσία. Το 2016 έγινε πάλι στην Ελλάδα, στα Λουτρά Λαγκαδά, και εφέτος διοργανώνεται και πάλι εδώ.  

Τα μέλη της Λέσχης έχουν προγραμματίσει πολλές εκδηλώσεις καθόλη τη διάρκεια της συνάντησης για να δώσουν την ευκαιρία σε όλους να διασκεδάσουν. Έτσι, έχουν συμπεριλάβει μουσικές βραδιές με χορό και τραγούδι, προβολές ταινιών, εκδρομές σε μέρη της Θάσου, συζητήσεις, διαγωνισμούς, bazaar με αξεσουάρ, παιχνίδια και δραστηριότητες για τα παιδιά κ.λπ.