Στην Dacia ο Διευθυντής σχεδιασμού της Aston Marin


Ο Miles Nürnberger, ο Διευθυντής εξωτερικού σχεδιασμού της Aston Martin, θα αναλάβει χρέη Διευθυντή Σχεδιασμού στην Dacia και τη Lada, όπως ανακοινώθηκε από τη Renault Alliance.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 25/6/2021

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από την πρώτη Σεπτεμβρίου 2021 ο κ. Miles Nürnberger θα είναι ο νέος Διευθυντής Σχεδιασμού των Dacia και Lada, των δύο «value for money» αυτοκινητοβιομηχανιών του Ομίλου Renault Alliance. 

Ο κ. Nürnberger προέρχεται επαγγελματικά από την Aston Martin Lagonda στην οποία εντάχθηκε το 2008 και έφτασε να κατέχει τη θέση του Διευθυντή Εξωτερικού Σχεδιασμού στην Aston Martin. Είναι ο άνθρωπος που ενέκρινε τη μορφή σε πολλά από τα πρόσφατα μοντέλα της βρετανικής εταιρείας, μεταξύ των οποίων και η DBX, το πρώτο SUV όχημά της, η Valkyrie και το αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο Lagonda Vision που παρουσιάστηκε το 2018 και έθεσε τη νέα αισθητική ταυτότητα της εταιρείας.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Nürnberger είναι επιλογή του κ. Luca de Meo, του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της Renault και θα αναφέρεται επαγγελματικά στον κ. Denis Le Vot, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Dacia και της Lada, οι οποίες αποτελούν πλέον μια νέα ενιαία επιχειρηματική μονάδα, έπειτα από την αναδιοργάνωση του Renault Alliance που όρισε ο κ. de Meo.