Στην Ελλάδα το υβριδικό Fiat Panda. Από 11.990 ευρώ και χωρίς τέλη κυκλοφορίας


ΤΟ ΝΕΟ FIAT PANDA HYBRID ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥ, ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ.

  • KEIMENO: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΤΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 15/5/2020

Η υβριδική εκδοχή του FIAT Panda ξεκίνησε να διατίθεται και στη χώρα μας, σε μια προσπάθεια να προσφέρει ακόμα μικρότερη κατανάλωση καυσίμου και –κατά συνέπεια– λιγότερη εκπομπή ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα mild Hybrid σύστημα το οποίο αποτελείται από τον τρικύλινδρο εξαβάλβιδο κινητήρα HyFly χωρητικότητας ενός λίτρου και από έναν ηλεκτροκινητήρα μέγιστης απόδοσης 3,6 kW (5 PS) που είναι ενσωματωμένος σε αυτόν. Η μέγιστη συνδυαστική ισχύς του είναι 70 PS. 

O ηλεκτροκινητήρας παίρνει ενέργεια ή την αποθηκεύει (λειτουργώντας και ως γεννήτρια) σε μια μπαταρία χωρητικότητας 11 Ah. Το σύστημα ονομάζεται «BSG» («Belt-integrated Starter Generator») και το συνολικό βάρος της υβριδικής διάταξης είναι 77 kg. Σύμφωνα με τη FIAT, το Panda Hybrid είναι έως και κατά 30% οικονομικότερο σε κατανάλωση συγκριτικά με τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου, βάσει της νόρμας «Euro 6d Final» (πρωτόκολλο «NEDC»). Αναφορικά με την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα, η μέση τυποποιημένη τιμή του είναι 90 g/km, άρα ο ιδιοκτήτης του απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Το Panda Hybrid προσφέρεται στον βασικό εξοπλισμό του με το πακέτο «Cross», το οποίο το κάνει να δείχνει πιο δυναμικό. Επίσης, για να τονιστεί ο οικολογικός χαρακτήρας του, στην εξοπλιστική έκδοση «Launch Edition» οι επενδύσεις στο εσωτερικό του καλύπτονται από το συνθετικό ύφασμα «Seaqual Yarn», το οποίο κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο πλαστικό που προέρχεται κατά 10% από τη θάλασσα και 90% από τη στεριά.

Το FIAT Panda Hybrid είναι άμεσα διαθέσιμο στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Διανομέων FIAT και οι τιμές πώλησής του ξεκινούν από τα 11.990 ευρώ. Φυσικά, το μοντέλο καλύπτεται από πενταετή εργοστασιακή εγγύηση και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας. Παρακάτω, μπορούμε να δούμε αναλυτικά τις τιμές πώλησης του μοντέλου ανά εξοπλιστική έκδοση και ανά τύπο κινητήρα.