Ένα -νέο- FIAT Panda φέρνει την Άνοιξη


Η Fiat μπορεί να κοιτάζει με αισιοδοξία το μέλλον χάρη στην τέταρτη κατά σειρά γενιά του Panda το οποίο αναμένεται στους ευρωπαϊκούς δρόμους εντός του 2022.

  • 4/5/2020

Αν η Fiat μπορεί να ελπίζει σε κάτι τότε αυτό είναι το νέο Panda. Το θρυλικό αυτοκίνητο πόλης που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές ορκισμένων οπαδών της ιταλικής φίρμας πρόκειται να υποδεχθεί την τέταρτη κατά σειρά γενιά του εντός του 2022, δίνοντας μια ανάσα ζωής σε μια αυτοκινητοβιομηχανία που το τελευταίο διάστημα δεν έχει να παρουσιάσει κάτι το νέο ή το ξεχωριστό.

Και νέο και ξεχωριστό θα είναι το Fiat Panda του 2022, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες που διαρρέουν από το εσωτερικό της ιταλικής φίρμας, οι οποίες περιγράφουν ένα τετράτροχο πολύ διαφορετικό από το σημερινό.

Το πάντρεμα του ιταλικού design με τον τεχνολογικό πλούτο του PSA Group είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αποδώσει καρπούς, εξασφαλίζοντας στο καταξιωμένο αυτοκίνητο πόλης την ανταγωνιστικότητα και θελκτικότητα που του αρμόζει.

Η ημίψηλη αρχιτεκτονική θα αποτελέσει για μια ακόμα φορά το βασικό συστατικό μιας ούτως ή άλλως επιτυχημένης συνταγής, ωστόσο, η αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων θα είναι τέτοια που θα φέρουν το επιτυχημένο citycar των Ιταλών στις παρυφές της κατηγορίας των supermini όπου τις παλιές καλές εποχές κυριαρχούσε το Fiat Punto.

Πίσω από τις μεταλλικές επιφάνειες του αμαξώματος, τον πρώτο λόγο θα έχουν τα mild hybrid κινητήρια σύνολα που προσφάτως προστέθηκαν στο οπλοστάσιο της Fiat, ενώ θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη αν το νέο Panda δεν θα ακολουθήσει το ηλεκτρικό παράδειγμα του Fiat 500.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που θεωρούν σχεδόν βέβαιη και την επιστροφή της έκδοσης Sport στην γκάμα εκδόσεων ενός αυτοκινήτου που έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν ότι μπορεί να υποστηρίξει πολλούς και διαφορετικούς ρόλους.

Διαβάστε επίσης:

Τι θα λέγατε για μία αναγέννηση του Fiat Coupe;

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε μια... Ferrari